"Наредено ми е да те следвам": Как Франция обезвреди "бомбата" на Мароко на Мондиал 2022 (ВИДЕО)


"Наредено ми е да те следвам": Как Франция обезвреди "бомбата" на Мароко на Мондиал 2022 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1808 0

Франция е вторият финалист на Световното първенство по футбол в Катар. "Петлите" стигнаха до победа с 2:0 над Мароко на полуфинала и си осигуриха "среща" с Аржентина в решаващата фаза на турнира.

Какво провали Мароко?

Отличната защита на Мароко не успя да издържи на категоричните офанзивни действия на французите, които най-накрая превзеха вратата на "атласките" лъвове. В същото време основният "лъв" на мароканците - Софиан Амрабат, бе поставен в "клетка".

На голмайстора за всички времена на Франция - Оливие Жиру му е била поставена специална задача, а именно - да бъде персонален пазач на Софиан Амрабат. Французинът си свърши перфектно задачата, като не даваше шанс на своя опонент да участва в изнасянето на топката, а точно това забавяше офанзивните действия на "атласките лъвове".

Video edited on Kapwing

Диалогът между Жиру и Амрабат

След края на срещата мароканският полузащитник сподели пред медиите за опитите на Жиру да го неутрализира напълно и да ограничи неговите действия.

"Техният нападател Оливие Жиру ме следваше навсякъде по терена. Казах му, просто СПРИ! Той ми отговори, че е инструктиран да ме следва през целия мач", каза Амрабат.

"Чувстваме се много огорчени, че не можем да направим повече. Франция ни остави инициативата от самото начало, така че предполагам, че това наистина е комплимент".

"За съжаление, беше трудно, след като глупаво допуснахме толкова ранен гол и трябваше да играем в тяхната игра, с темпото, което имат в предни позиции", добави мароканецът.

Колко важен бе Амрабат за Мароко?

Според мнозина експерти без полузащитника на Фиорентина Мароко нямаше да се добере до полуфиналите на най-големия спортен форум. Според най-различни информации Амрабат ще бъде един от фаворитите за спечелването на "Златната топка" на турнира благодарение на безупречната си игра и доминация, която показваше в халфовата линия.

На четвъртфинала срещу Португалия Амрабат бе безупречен. Тогава той се отчете с 32 докосвания, 3 успешни единоборства, 3 спечелени дуела, 1 създаден голов шанс и 8 отнети топки. Цифри, които безспорно показват ефективността на лидера на "атласките лъвове".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички