Финал на Световното първенство по футбол: Дата, час, ТВ, отбори, прогнози и коефициенти за Аржентина - Франция


Финал на Световното първенство по футбол: Дата, час, ТВ, отбори, прогнози и коефициенти за Аржентина - Франция
Снимка: Getty Images / колаж на SportLive.bg

7285 0

След близо месец световен футбол настъпи моментът и за кулминацията на Световното първенство 2022 - финалът между Аржентина и Франция. Финалният мач се очаква с изключителен интерес в целия свят, тъй като противопоставя два от най-силните отбори, които ще спорят за трета световна титла в своите истории.

Франция влиза във финала като действащ шампион, след като триумфира през 2018-а. Въпреки всички проблеми, преди началото на турнира, "петлите" успяха да опровергаят критиците и да достигнат до финала, където ще опитат да защитят шампионския си статут. Аржентина пък ще иска да се реваншира на феновете за загубения финал през 2014-а, носейки световната титла на големия си идол Лионел Меси.

Всичко за финала на Световното първенство по футбол

Екипът на SportLive отрази в детайли всеки един момент от изминалия Мондиал 2022, предлагайки на своята аудитория най-актуалните, важни и интересни новини, както и анализи, статистики и ревюта. За предстоящия финал ви очаква още по-богат набор от новини и анализи, а в тази статия ще ви предоставим и най-важната информация за двубоя Аржентина - Франция.

Дата и час на финала Аржентина - Франция

Мондиалът в Катар започна на 20 ноември и ще приключи 29 дни по-късно - на 18 декември, когато е и големият финал. Срещата между Аржентина и Франция ще се проведе тази неделя в удобен час за гледане. Първият съдийски сигнал ще бъде даден точно в 17 часа българско време, а срещата ще продължи около два часа, ако няма продължения. В случай, че се стигне до продължения, финалът може да се проточи до три часа.

Коя телевизия ще дава финала на Световното първенство?

Въпросът, който вълнува най-много българските фенове, е коя телевизия ще излъчи големия сблъсък между Аржентина и Франция. Добрата новина е, че срещата ще бъде излъчвана в два национални ефира и по още два телевизионни канала. Както знаете, телевизионните права за Мондиал 2022 се държат от Българската национална телевизия и "Нова Броудкастинг Груп", като именно те ще излъчат и срещата.

Къде да гледаме Аржентина - Франция

Големият финал ще бъде предаван пряко в националните ефири на БНТ 1 (BNT 1) и Нова телевизия (NOVA). Изборът за канал за гледане на двубоя е дори по-голям, тъй като срещата между Аржентина и Франция ще бъде излъчена и в каналите на БНТ 3 (BNT 3) и Диема Спорт 3 (Diema Sport 3).

Отбори на финала на Мондиал 2022

Аржентина и Франция разполагат с изключително солидни състави, които имат голяма широчина и класни футболисти. Най-големите звезди в двата отбора са Лионел Меси и Килиан Мбапе, но към тях могат да се прибавят още куп играчи от световно величие. За "петлите" изключителна форма демонстрира Антоан Гризман, а за "гаучосите" - Хулиан Алварес.

От първата минута на терена обаче ще се появят само 22 играчи, а Дидие Дешан и Лионел Скалони ще опитат да се изненадат с избора си за стартови единайсеторки. Не е ясно в какво състояние са всички играчи на двата тима, но ето как потенциално биха изглеждали съставите на двата тима.

Потенциални стартови състави на Аржентина и Франция

Аржентина: Мартинес, Молина, Ромеро, Отаменди, Акуня, Де Пол, Паредес, Фернандес, Мак Алистър, Меси, Алварес

Франция: Лорис, Кунде, Варан, Конате, Т. Ернандес, Рабио, Чуамени, Дембеле, Гризман, Мбапе, Жиру

Прогнози и коефициенти за Аржентина - Франция

Прогнозите за финала между Аржентина и Франция са разнопосочни, като няма единодушие за това кой ще стигне до световната титла. Двубоят се очертава да бъде изключително равностоен, а като такъв е разглеждан и от букмейкърите, които дават почти еднакви коефициенти за победа на двата отбора. Ставките на букмейкърите са в диапазона 2.70 - 2.90, като разликата за успех на Аржентина и Франция е минимална (някои букмейкъри дават леко предимство на "гаучосите", а други - на "петлите").

Всички новини за финала на Световното първенство 

Най-актуалните новини за големия финал ще откриете в секцията на SportLive.bg за Световното първенство по футбол.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички