Ново 20: Спрягат Зинедин Зидан за селекционер на Бразилия след Мондиал 2022?


Ново 20: Спрягат Зинедин Зидан за селекционер на Бразилия след Мондиал 2022?
Снимка: GettyImages

1637 0

Легендата на френския футбол - Зинедин Зидан, е сред спряганите за наследници на Тите на поста национален селекционер на Бразилия след края на Световното първенство по футбол в Катар, предаде изданието "El Nacional".

Според информацията в Бразилия смятат, че Зидан може да вдъхнови "Селесао" за успехи и в частност звездите на Реал Мадрид, с които той работи дълго време - Винисиус, Едер Милитао, Каземиро и Родриго.

Първоначално Зидан бе спряган за наследник на Дидие Дешан начело на Франция, но впоследствие стана ясно, че Дешан ще остане като треньор до Евро 2024 в Германия.

В Бразилия пък се целят високо с избора си за нов наставник освен Зидан южноамериканците следят изкъсо ситуациите с Пеп Гуардиола и Карло Анчелоти, които в момента ръководят два от най-големите отбора в Европа - съответно Манчестър Сити и Реал Мадрид.

Зинедин Зидан напусна Реал Мадрид през 2021 година, приключвайки си втория престой с тима. Той може да се похвали с 3 триумфа в Шампионска лига и 2 в испанската Ла Лига като старши треньор на "лос бланкос".

ВИЖТЕ ОЩЕ: Роналдо Феномена заяви, че Бразилия се нуждае от чужденец на поста старши треньор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички