Бразилия в преговори за селекционер с Анчелоти и Гуардиола, единият проява интерес


Бразилия в преговори за селекционер с Анчелоти и Гуардиола, единият проява интерес
Снимка: Getty Images

1684 0

Големият фаворит на Световното първенство по футбол в Катар - Бразилия, отпадна безславно от надпреварата на четвъртфиналите, където бе елиминиран от Хърватия.

Това предизвика трус в редиците и "Селесао" остана без селекционер, тъй като дългогодишният пост на Тите бе освободен след оставка на специалиста.

Всичко това е довело до разговори между бразилската Централа и двама от най-известните наставници в света - Пеп Гуардиола и Карло Анчелоти. Двамата обаче са на коренно различни мнение за предлагания пост, тъй като испанецът удължи контракта си с Манчестър Сити до лятото на 2025 г., докато италианецът по всяка вероятност ще приключи периода си през следващия юни. 

Сайтът UOL sporte съобщава, че настоящият наставник на "викингите" проявява интерес от поста селекционер на Бразилия, но с условието, че остане до края на сезона в Ла Лига. 

Това автоматично означава, че от Централата ще трябва да назначат поне временен наставник, тъй като на "Селесао" му предстоят квалификациите за следващото Световно първенство през 2026 година, които ще стартират в началото на следващата година.

Вижте обаче какво сподели Анчелоти за бъдещето си по-рано през годината!

CBF quer técnico de renome para a seleção em 2023, e Ancelotti é candidato #FIFAWorldCup #Qatar2022 https://t.co/PDCDdJVgYc

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички