Феномена посочи какво е липсвало на Бразилия, за да отпадне в 1/4-финалите в Катар


Феномена посочи какво е липсвало на Бразилия, за да отпадне в 1/4-финалите в Катар
Снимка: Getty Images/Guliver

1538 0

Бившият бразилски нападател Роналдо Феномена посочи какво е липсвало на "Селесао", за да стигне поне до финала на Световното първенство по футбол. Роналдо Двукратният носител на "Златната топка" (1997 и 2000) изрази увереност, че звездата на тима Неймар ще продължи да се състезава за родината си.

"Бразилия направи голямо представяне. Липсваше ни само умението да бавим времето, когато водим в резултата. След гола ни в продължението мачът трябваше да приключи. Трябваше да разиграваме топката и да караме съперника да тича, да го държим далеч от вратата. Трябваше да бъдем хитри. Мисля, че това беше единственото нещо, което ни липсваше срещу Хърватия", каза Феномена.

"Мисля, че в момента Неймар е разстроен от отпадането. Нормално е да изпитва това чувство, но съм сигурен, че ще се завърне по-силен и ще продължи да играе за националния отбор. Той е още млад, на 31 години е (б. а. - ще ги навърши през януари), мисля, че може да играе и на следващото световно първенство.

Щастлив съм, че показа на света цялата си ангажираност към Бразилия и, че се е грижил много добре за себе си последните 10 месеца. Той беше добър в първия мач, след това при този удар направи огромни жертви, за да играе отново. Направи много добър мач с Хърватия. Важен е за нас, така че се надявам да се оправи бързо и да се върне по-силен с ПСЖ и Бразилия", каза още легендата. А ето кой е фаворитът на Роналдо за титлата на Световното в Катар.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички