Нидерландия - Катар: Мач от Световното първенство без тежест за домакина, но с огромен залог за "лалетата"


Нидерландия - Катар: Мач от Световното първенство без тежест за домакина, но с огромен залог за "лалетата"
Снимка: Getty Images

2271 0

Предпоследния кръг от групите на Световното първенство откриват отборите на домакина Катар и този на Нидерландия. Двата тима излизат един срещу друг в мач от Група "А", който може да бъде съдбоносен за крайното класиране и участниците в 1/8 финалите. Той е с начален час 17:00 ч. 

Кой ще ликува и кой приключва приключението си в Група "А"?

Нидерландия излиза само и единствено за победата срещу Катар. "Лалетата" са с актив от 4 точки, но с абсолютно еднакви показатели с Еквадор, с които делят първите две места във временното класиране.

Евентуален успех им осигурява продължаване напред. Във врата на първия и втория обаче диша Сенегал, който е жаден за разплата след неособено заслужената загуба от Нидерландия. Тимът, воден от Алиу Сисе, има 3 точки, но има шанс да навакса в двубоя си срещу Еквадор. Катар от своя страна е с 0 точки и няма шанс за нещо повече на финалите.

Формата на двата отбора

Катар стана първият отпаднал отбор от Мондиала след загубата си с 1:3 от Сенегал и предходната си такава с 0:2 от Еквадор в откриването на турнира. Неубедителните изяви на катарските състезатели разочароваха привържениците на тима, които се прочуха с решението си да напуснат стадиона в срещата с "ла три" много преди тя да свърши. От друга страна, това е първото участие на страната във форума, а Мохамед Мунтари донесе и първия гол.

Футболистите на "кестенявите" ще искат най-накрая да се докажат пред феновете и сънародниците си, а какъв по-добър шанс от това да го направят срещу звездната Нидерландия?

"Лалетата" от своя страна не могат да разчитат друг отбор да свърши работата им и излизат за задължителна победа. Те постигнаха такава над Сенегал с 2:0, като след това завършиха с равенство и не особено красива игра за 1:1 срещу Еквадор.

Ситуацията с двата състава

И Нидерландия, и Катар се радват на групата футболисти, с която стартираха Световното първенство. Кадрови проблеми сред първоначалните избраници на Луис ван Гаал и Феликс Санчес липсват и те ще могат да разчитат на най-доброто един срещу друг.

Играчи на фокус: Върджил ван Дайк и Алмоез Али

Върджил ван Дайк определено е най-голямата звезда в състава на европейския отбор. Защитникът на Ливърпул от мнозина бива определян като един от най-добрите бранители в историята. Изключително доброто му позициониране, намеси и снажната му фигура ще представляват изключителна трудност за не особено опитните състезатели на домакина на тазгодишния Мондиал.

Най-разпознаваемата фигура в състава на "кестенявите" е централният нападател Алмоез Али. Таранът е топ реализаторът за всички времена в националния отбор със своите 42 попадения, които ще иска да увеличи в двубоя с Нидерландия.

Евентуални стартови състави на Нидерландия и Катар:

Нидерландия: Андрийс Нопер, Матайс де Лихт, Върджил ван Дайк, Нейтън Аке, Дензъл Дъмфрис, Дейли Блинд, Френки де Йонг, Стивън Бергхуис, Коди Гакпо, Стивън Бергвайн, Винсент Янсен

Катар: Мешал Баршам, Педро Мигел, Абделхаким Хасан, Хомам Ахмед, Буалем Хухи, Исмаил Мохамад, Хасан Ал Хайдос (к), Карим Будиаф, Асим Мдиабо, Акрам Афиф, Алмоез Али

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички