Ван Бастен избухна срещу Ван Дайк: Само говори, а прави малко!


Ван Бастен избухна срещу Ван Дайк: Само говори, а прави малко!
Снимка: Getty Images

3305 0

Легендарният нападател на Нидерландия Марко ван Бастен отправи остри критики към защитника на "лалетата" Върджил ван Дайк за представянето му на Световното първенство по футбол. Нидерландия не успя да стигне до победата във втория си мач от груповата фаза срещу Еквадор, а Ван Бастен смята, че Ван Дайк е виновен за изпуснатата победа.

„Той просто чакаше и гледаше как Валенсия отбелязва. Какво гледа? Трябва да поеме инициативата и да носи повече отговорност, защото всички останали играчи страдат. Ван Дайк трябва да е лидер на терена, но само говори и прави малко. Той е твърде бавен“, каза Ван Бастен в ефира на телевизионния канал NOS.

Отборът на Нидерландия се намира в група А, където са още отборите на Сенегал, Еквадор и Катар. След равенството с Еквадор двата тима оглавяват класирането с четири точки, а в последния си мач Нидерландия се изправя срещу вече отпадналия тим на Катар, където се очаква рутинна победа за "лалетата".

Критики към представянето на Нидерландия имаше и от самия Луис ван Гаал, който каза, че играчите му подавали топката на съперника

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички