ВИДЕО: Катарски фенове се подиграха с Германия, замесиха велик бивш играч на Бундестима


ВИДЕО: Катарски фенове се подиграха с Германия, замесиха велик бивш играч на Бундестима
Снимка: GettyImages

2247 0

Германия се спаси срещу Испания, завършвайки наравно 1:1 във втория си мач от Световното първенство в Катар. Бундестима не успя да отмие напълно срама от загубата от Япония, която постави на карта участието на отбора на Мондиала.

Горчивият привкус от поражението от "самураите" остава, също както и действията на германските футболисти преди срещата. Целият отбор на Маншафта се обяви в протест на забраната на Катар за пропагандиране на "LGBTQIA+" общността.

При груповата снимка преди мача на терена германските футболисти излязоха демонстративно с ръка на устата. Това им действие символизира запушването на устите на хората, които смятат, че трябва свободно да пропагандират своите виждания и наклонности. 

Това предизвика бурна вълна от негативни реакции в целия свят. Безучастни не останаха и феновете на Катар, който вече се прости с участието си на Мондиала. Привържениците обаче не са спрели да ходят на стадиона, където ясно заявиха своята позиция.

Мнозина запалянковци присъстваха на двубоя между Испания и Германия в неделя вечер. Те прецениха срещата като удобен момент да отвърнат на удара на Бундестима, изваждайки снимки на бившия играч на Маншафта Месут Йозил и покривайки устата си с ръка.

Йозил е родом от Турция, но неотдавна се състезаваше за отбора на Германия. Той напусна със скандал през 2018 г., заявявайки, че усеща расизъм на всички нива, но най-вече сред хората в страната, които го определят като турчин, когато губи и германец, когато печели.

Ето как Германският футболен съюз атакува ФИФА заради забраната за пропаганда на "LGBTQIA+" общността

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички