Между футбола и парите: Ето кой е най-скъпият национален отбор на Световното първенство по футбол 2022?


Между футбола и парите: Ето кой е най-скъпият национален отбор на Световното първенство по футбол 2022?
Снимка: TalkSport collage

3754 0

Световното първенство 2022 в Катар продължава да трупа милиони пред телевизионните екрани и по стадионите, а с това и да биват представяни най-интересни класации около надпреварата, която е историческа по редица параграфи. 

Един от любопитните моменти е броят на участниците, който е 32, а само след четири години те ще бъдат с цели 16 отбора повече - 48, за Мондиала в Съединените американски щати. В настоящото издание обаче има редица звезди, всяка от която по-желана и скъпа на клубно ниво. 

Футболът през последните години частично бива измерван в приходи, разходи и финална стойност, така че няма как да не представим и най-скъпия отбор на Мондиал 2022, според специализираните портали. 

Суперскъпите "три лъва", които издигат Англия на пиедестал

Става въпрос за селекцията на Гарет Саутгейт и Англия, в която 52-годишният специалист е успял да събере състав от 26-играчи на стойност над милиард и 300 милиона евро.

"Трите лъва" са амбицирани към първи трофей от голям футболен форум след "суша" от десетилетия, а най-скъпата "надежда" на Англия е младият играч на Манчестър Сити - Фил Фодън. Той бива оценяван от Transfermarkt на 110 милиона долара, докато три години по-младият Белингам е с 10 милиона по-евтин. Кои са най-скъпите отбори на Световното в Катар?

Капитанът на селекцията - Хари Кейн, запълва импровизираната тройка в състава на финалиста от Евро 2020 с цена от 90 милиона долара, според портала. Той обаче е най-опитен сред "лъвовете" със 76 мача и 51 гола, докато Фодън може да се похвали с 19 срещи и 2 попадения, а Белингам - 18 мача и 1 гол.

Eто я пълната ТВ програма за Мондиал 2022!

Вижте ГАЛЕРИЯ на 10-те най-скъпи отбори на Световното първенство 2022!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички