Време е за фаворита! Ще танцува ли Бразилия или Сърбия ще "полети" над "селесао"?


Време е за фаворита! Ще танцува ли Бразилия или Сърбия ще "полети" над "селесао"?
Снимка: Guliver/GettyImages

2408 0

Ден 5 на Световното първенство ще хвърли първи поглед към две много любопитни селекции. Става въпрос за отборите на Бразилия и Сърбия, които обаче са в различни позиции - възпитаниците на Тите биват определяни за фаворити в турнира, докато мнозина смятат, че балканците може да се превърнат в една от изненадите на надпреварата. 

Двата тима са част от група "G" и на стадион "Лусаил Айконик" ще затворят първия кръг от груповата фаза. Първият съдийски сигнал ще прозвучи в 21 часа български време, като може да следите двубоя, както и цялото  Световно първенство по футбол НА ЖИВО SportLive.bg!

Пътят на Бразилия

Латиноамериканските звезди си осигуриха безпроблемно билети за Катар, след като спечелиха южноамериканската квалификационна група и продължиха серията, в която бразилците са участвали в турнира във всяко негово провеждане от самото начало (единственият отбор с подобно постижение).Те завършиха с 45 точки след 17 изиграни срещи, а междувременно не се намери кой да победи възпитаниците на Тите.

Те не са играли официален двубой от края на септември, когато бе и последният лагер на "селесао". Тогава фаворитите на Мондиала се наложиха над Тунис и Гана с обща голова разлика 8:1. 

Селекционерът до последно няма да бъде сигурен в състоянието на Антъни, който се възстановява от контузия.

Състоянието в сръбския лагер

Една от двете балкански селекции на Мондиал 2022 - Сърбия, ще се опита преодолее група "G", в която са още Швейцария и Камерун, но за целта ще се опита да вземе нещо и от Бразилия, който е големият фаворит в групата и надпреварата. 

Сърбите не успяха да преодолеят тази фаза в последните си две участия в този форум, но звезди като Милинкович-Савич, Влахович и Митрович вдъхват допълнителна увереност в символичните гости. 

Междувременно именно този тим спечели европейската си квалификационна група и прати Португалия на бараж. Сега той ще опита да продължи добрите си резултати, от които "черешката на тортата" би могло да бъде добро представяне срещу Бразилия. 

За срещата обаче до последно под въпрос остава опитният Александър Митрович. Футболистът от Острова получи контузия в глезена, която почти вероятно ще го остави извън опциите на сърбите. 

Те за последно играха с Бахрейн на 18-и ноември и се наложиха като гости с 5:1. Преди това спечелиха 6 победи, завършиха наравно веднъж и загубиха два пъти в последните си 9 двубоя. 

Ужасяващата статистика за Сърбия

Селекцията на "орлите" продължава да търси правилния път срещу този конкретен противник, след като в последното десетилетие играят на два пъти, но сърбите инкасират загуби. 

Първо се срещат в контролна среща преди Мондиал 2014, когато Бразилия се налага с 1:0. Победата носи Фред през втората част, а съдбата на загубилите е още по-тежка след четири години. Тогава двата тима и Швейцария отново са заедно в груповата фаза, но двата тима побеждават Сърбия и се класират в следващата фаза. 

Тогава "селесао" печели с попадения през двете полувремена на Паулиньо и Тиаго Силва - 2:0. 

Вероятни стартови състави

Бразилия: Алисон, Данило, Маркиньос, Силва, Сандро, Пакета, Каземиро, Фред, Рафиня, Ричарлисон, Неймар.

Сърбия: Милинкович - Савич, Миленкович, Митрович, Павлович, Костич, Гудел, Милинкович - Савич, Живкович, Тадич, Йович, Влахович

Бразилия - Сърбия по ТВ: Къде да гледаме срещата от Световното по футбол?

Вижте пълната ТВ програма за Мондиал 2022!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички