Ден 6: Катар и Сенегал с мисия за първи точки на Мондиал 2022


Ден 6: Катар и Сенегал с мисия за първи точки на Мондиал 2022
Снимка: GettyImages

1905 0

Шестият ден от Световното първенство 2022 стартира след броени часове, а в него ще станем свидетели на началото на втория кръг от груповата фаза на надпреварата. По този начин още в 15:00 часа българско време ще прозвучи първия съдийски сигнал на двубоя между Катар и Сенегал.

Ситуацията около двата отбора

Срещата ще се изиграе на стадион "Ал Тумама", а на него африканците ще търсят първи точки по време на надпреварата. Това е най-добрият момент за селекцията да се върне на победния път след поражението от Нидерландия - 0:2. Междувременно домакините ще играят най-вече за честта си, след като в първия мач разочароваха и заслужено отстъпиха с 0:2 от Еквадор. 

Двата тима влизат в двубоя помежду си с еднаква голова разлика и нулев актив от точки, но "кестенявите" успяха да опазят селекцията си и така нямат контузени играчи в редиците си след двубоя с латиноамериканците. Двама обаче са под въпрос от Сенегал - Абду Диало и Шейху Куяте, тъй като бяха наранени срещу Нидерландия по-рано през седмицата. 

Опитът за първи точки

Катарците, които бяха в серия от 4 поредни победи и едно равенство преди срещата с Еквадор, са определяни за аутсайдери преди домакинството на Сенегал, но в същото време азиатците ще се опитат да поднесат поредна звезда по време на това Световно с евентуален положителен развой в първата среща за историята между двата тима. 

Задължителна победа на хоризонта

Резултатите при африканския шампион са много непостоянни, а контузията на голямата звезда - Садио Мане, допълнително засили кризата в редиците. Те записаха приличен двубой срещу "лалетата", но голове в края изненадаха загубилите. 

Контузените също са сред проблемите за африканския наставник - Алиу Сисе. Очаква се той отново да гласува доверие на Пейп Гай и Исмаил Якобс, които замениха контузените Абду Диало и Шейху Куяте по време на загубения двубой с Нидерландия.

Африканската селекция бе сред определяните за фаворити в група "А", но Садио Мане се контузи още преди началото на Мондиал 2022, което се превърна в голям удар за амбициите на сънародниците му. Те излизат в борба за задължителни 3 точки в днешния двубой.

Очаквани стартови състави

Катар: Ал Шийб, Ал Рауи, Хухи, Хасан, Мигел, Хатем, Ал Хайдос, Будиаф, Ахмед, Афи, Али

Сенегал: Менди, Якобс, Сисе, Кулибали, Сабали, Гей, Менди, Сар, Сар, Диа, Диата

Вижте пълната ТВ програма за Мондиал 2022!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички