Най-големият "кусур" на Меси на Мондиал 2022: Гуардиола вярва, че там е гениалността му


Най-големият "кусур" на Меси на Мондиал 2022: Гуардиола вярва, че там е гениалността му
Снимка: GettyImages

2524 0

Една от най-големите критики към легендата на Аржентина Лионел Меси по време на Световното първенство по футбол се отнася до прословутото му "разхождане". След като излезе статистиката за първите три срещи на всички тимове, това даде още поводи на анализаторите.

Най-много дистанция, покрита от футболист с разхождащо се темпо - топ 10 - това е критерият, а Меси попада с изминатата си дистанция на три пъти в "класацията" - на 2-ро (4998 метра - срещу Мексико), 5-о (4736 метра - срещу Полша) и 9-о място (4627 метра - срещу Саудитска Арабия).

Единствено Роберт Левандовски се е разхождал повече от него по време на двубой от Мондиал 2022 - в мача срещу Саудитска Арабия (5202 метра). Именно полякът е и единственият освен Меси, който попада повече от веднъж в тази класация.

Тази тема обаче е коментирана и преди, а според Пеп Гуардиола, който работи с Лео в Барселона, това "разхождане" е една от големите сили на аржентинеца, които го правят това, което е.

"Той върви. Това ми харесва най-много. Той не е извън играта, той е въвлечен. Движи главата си - наляво, надясно, наляво, надясно. Знае точно какво ще се случи, но главата му винаги се движи.

Той не тича, но винаги гледа това, което се случва. Усеща къде са слабите места в отбраната. След 5, 10 минути вече има карта в очите си. В мозъка си знае точно къде е пространството и какво се случва около него. Сякаш е в джунглата и трябва да оцелее" - споделя тогава Гуардиола.

Още по темата - прехвален ли е Меси на Световното първенство в Катар (ВИДЕО)?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички