Националният отбор на Иран трепери: Футболистите са изправени пред сериозни репресии


Националният отбор на Иран трепери: Футболистите са изправени пред сериозни репресии
Снимка: Getty Images

2790 0

Националният отбор на Иран, който е част от група "B" на Световното първенство по футбол в Катар, го грози сериозно наказание поради факта, че "гепардите" са отказали да пеят химна на страната преди срещата с Англия в понеделник (22 ноември).

Футболният отбор остана безмълвен, докато звучеше химнът преди загубата им с 2:6 от "трите лъва". Иранските състезатели демонстрираха подкрепа за протестното движение, което разбуни страната им след смъртта на 22-годишния Махса Амини в полицейския арест през септември.

"Никога няма да позволим на никого да обижда нашия химн и знаме. Иранската цивилизация има история от няколко хиляди години, тази страна е толкова стара, колкото всички европейски и американски цивилизации", категоричен е ръководителят на общинския съвет в Техеран - Меди Чамран.

Най-различни информации твърдят, че футболистите на "Гордостта на Персия" ги очакват сериозни репресии поради тяхното "неподчинение". Предстои да разберем дали в предстоящите си мачове Иран ще продължи да омаловажава своя химн.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Как ирански национал успя да уплаши Англия?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички