Рекордьор на "Гинес" - титуляр на Иран, плаши Англия на Мондиал 2022 с неземно умение (ВИДЕО)


Рекордьор на "Гинес" - титуляр на Иран, плаши Англия на Мондиал 2022 с неземно умение (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1198 0

Един от големите фаворити на специалисти и анализатори за спечелването на Световното първенство 2022 - Англия, започва участието си на турнира днес - 21-ви ноември. "Трите лъва" ще се изправят срещу Иран в първия си двубой от група В на Мондиала.

Селекцията на Гарет Саутгейт е определяна като големия фаворит в този дуел, но със сигурност трябва да си има едно на ум и да не подценява коварния си опонент, който се представи на великолепно ниво в световните квалификации. Иранците ще имат и скрито оръжие.

То е вратарят Алиреза Бейранванд. 30-годишният страж, който спаси дузпа на Кристиано Роналдо при последната им среща, държи рекорд на "Гинес" за най-дълго хвърляне на топката с ръка. Той го постига през октомври 2016 година, когато прави невероятно хвърляне по време на квалификация за Мондиал 2018 срещу Южна Корея (вижте го в края на материала).

Изумителното подаване с ръка оформи една от най-красивите контраатаки за годината, след като топката падна право на крака на Вахид Амири, който не прости на противниковия страж и се разписа.

Всички най-интересни новини и събития от Световното първенство 2022 НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички