Испания и Германия сътвориха зрелище, Бундестимът остана в играта за елиминациите на Световното (ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)


Испания и Германия сътвориха зрелище, Бундестимът остана в играта за елиминациите на Световното (ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)
Снимка: Getty Images

10408 0

Испания и Германия извъртяха 1:1 в зрелищен сблъсък на титаните в Група „Е“ на Световното първенство в Катар. Точката е добре дошла за Бундестима, който съхрани живи шансовете си да продължи към елиминациите.

Попаденията и за двата тима реализираха, влезлите като резерви нападатели Алваро Мората и Никлас Фюлкруг. Първият откри резултата в 62-ата минута, а съотборникът на българския национал Илия Груев във Вердер Бремен изравни в 83-ата минута.

И „Ла Фурия Роха“, и „Бундестимът“ създадоха доста положения, но нито един от двата отбора не успя да стигне до победата. Още в 7-ата минута топката срещна напречната греда на Мануел Нойер след тупалка на Дани Олмо. В 40-ата минута Антонио Родигер прати кълбото в мрежата на Унай Симон, но попадението бе отменено заради засада.

Така иберийците запазиха първата си позиция в класирането с 4 точки. Германия спечели първата си точка след издънката срещу Япония. При успех в последния си мач срещу Коста Рика обаче немците имат доста сериозни шансове да продължат към 1/8-финалите. Испания играе срещу „самураите“ в последния си двубой от груповата фаза.

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯТА: Зрелището между Испания и Германия, оставящо без дъх

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна със здрава битка в средата на терена. Първата добра възможност дойде в 5-ата минута, но Асенсио не успя да овладее топката на дъгата на пеналта.

ГРЕДА! Германия извади страхотен късмет в 7-ата минута. Тогава Дани Олмо отправи страхотен шут от границата на пеналта, Мануел Нойер докосна топката, а тя тресна напречната греда и излезе в корнер, вижте ВИДЕО от ситуацията ТУК.

Германия отговори с удар Гнабри, който се озова сам срещу Симон в 10-ата минута. Той стреля в тялото на стража, като се оказа, че е и в положение на засада.

В 22-ата минута Жорди Алба шутира от 20-на метра, но топката премина на метър от дясната греда на Нойер.

Испанците продължиха да имат териториално превъзходство, въпреки че и германците започнаха да се поокопитват.

Серж Гнабри стреля в аут в 25-ата минута, въпреки че се намираше на отлична позиция.

Само 120 секунди „Ла Фурия Роха“ пропусна нова добра възможност. Феран Торес би от изгодна позиция, но топката срещна защитник.

Испания проведе отлична атака в 33-ата минута, при която Феран Торес получи в пеналта и стреля в аут от точката на дузпата, но бе отсъдена засада.

ОТМЕНЕН ГОЛ! Германците пратиха топката в мрежата на Унай Симон в 40-ата минута. След изпълнение на пряк свободен удар топката кацна на главата на Антонио Рюдигер, който матира стража на иберийците. ВАР преразгледа ситуацията и попадението бе отменено заради засада.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Здравата битка между двата тима продължи във високо темпо и след почивката. В първите 5 минути след подновяването на играта липсваха чистите положения.

В 56-ата минута Йошуа Кимих навлезе в пеналта и шутира, но Унай Симон прояви страхотен рефлекс.

Испания отговори с удар на Дани Олмо, уловен без проблеми от Нойер.

ГОЛ! Влезлият като резерва Антонио Мората откри резултата в 62-ата минута. Жорди Алба проби отляво и центрира в пеналта, където нападателят с едно докосване препарира Нойер – 1:0.

 

Марко Асенсио профука златен шанс за удвояване на преднината в 65-ата минута. Той получи топката на границата на пеналта и реши да стреля веднага, но в аут.

В 73-ата минута Джамал Мусиала профука златен шанс да изравни. Той излезе очи в очи с Унай Симон, но стреля право в тялото на стража.

ГОЛ! Германия изравни в 83-ата минута. Никлас Фюлкруг получи топката в наказателното поле и разстреля Унай Симон с удар под гредата.

 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Испания: Симон, Алба, Лапорт, Родри, Карвахал, Бускетс, Педри, Гави, Феран Торес, Асенсио, Олмо

Германия: Нойер, Раум, Рюдигер, Керер, Зюле, Кимих, Горетцка, Гюндоган, Мусиала, Гнабри, Мюлер

Ето къде може да гледаме по ТВ дербито между Маншафта и "червената фурия"

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Германия сътвори една от най-големите изненади до момента на Световното първенство в Катар, губейки с 1:2 след пълен обрат от Япония. "Самураите" се представиха "блестящо" и заслужено победиха в пъти по-високо оценявания си съперник, който отнесе огромна доза критики и подигравки както за негативния резултат, така и за начина, по който влезе в срещата, а именно - с протест срещу забраната за пропаганда на "LGBTQIA+" общността.

Испания от своя страна изнесе истинска футболна лекция на Коста Рика в откриващия си двубой на Мондиала. "Червената фурия" изигра срещата по може би най-добрия възможен начин, постигайки исторически успех със 7:0, който е и най-големият такъв на финали за "Ла Фурия Роха". 

Шокиращото поражение на германците постави участието на Бундестима на Мондиала под въпрос. Националният селекционер Ханзи Флик определи мача с Испания като финал, което отговаря на заряда, който дуелът се очаква да носи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички