Дерби №1 на Световно 2022: Ще изхвърли ли Испания - Германия от първенството?


Дерби №1 на Световно 2022: Ще изхвърли ли Испания - Германия от първенството?
Снимка: Getty Images

2620 0

Испания срещу Германия определено е мегасблъсъкът не само на осмия ден на Световното първенство 2022г.  в Катар, ами и на цялото първенство дотук. Двубоят между претендентите за първото място в група "Е" започва в 21:00 часа и ще можете да го следите НА ЖИВО в Sportlive.bg.

ФОРМАТА НА ИСПАНИЯ

В навечерието на големия форум "Ла Фурия" победи Йордания с 3:1 в приятелски мач. В първия си мач в Катар тимът на Луис Енрике записа разгромна победа със 7:0 над Коста Рика и застави всички скептици да я имат предвид, когато прогнозират кои може да са последните3 мача на Световното.

Иберийците се забавляваха в този мач и бяха блестящи в атака, а един от героите в него стана Феран Торес, отчел се с дубъл във вратата не на кого да е, а на Кейлор Навас.

ФОРМАТА НА ГЕРМАНИЯ

Преди началото на Мондиал 2022 Бундестимът победи в приятелски мач Оман с 1:0. В Катар обаче шампионът от 2014 година започна с фиаско - загуба с 1;2 от Япония и заплаха от ново ранно отпадане на световни финали след случая в Русия през 2018 година.

СБЛЪСЪЦИТЕ МЕЖДУ ТЕЗИ ДВА ГРАНДА

През 21-ви век испанци и германци са се сблъсквали 8 пъти, като 4 пъти победата е била за шампиона от 2010-а, 2 пъти за Маншафта. "Ла Фурия Роха" надви и във финала на Евро 2008 с 1:0, а след това и в полуфинала на Мондиал 2010. За последно тези два тима се срещнаха през 2020 г. в Лига на нациите, като първият мач завърши 1:1, а в реванша Испания разгроми Германия с 6:0.

ОЧАКВАНИЯ

Предвид ефективността на Испания в атака и пропускливостта на Германия, както и предишните им резултати на 22-рото световно първенство, би било логично успехът да бъде за "Ла Фурия". Но видяхме, че не всичко, което се случва на такива форуми, е предвидимо.

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ:

ИСПАНИЯ: Симон, Алба, Аспиликуета, Лапорт, Родри, педри, Гави, Бускетс, Торес, Олмо, Асенсио

ГЕРМАНИЯ: Нойер, Зюле, Раум, Шлотербек, Рюдигер, Кимих, Гюндоган, Мюлер, Гнабри, Мусиала, Хаверц

ПЪЛНАТА ПРОГРАМА ЗА ДЕН №8 (27 ноември) ОТ СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ФУТБОЛ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички