Йоги Льов скастри Германия: Сега е важен футболът, а не цветът на лентите!


Йоги Льов скастри Германия: Сега е важен футболът, а не цветът на лентите!
Снимка: Getty Images

1851 0

Бившият селекционер на Германия Йоахим Льов коментира въпроса със забраната на ФИФА на Световното в Катар да се носят ленти, изразяващи подкрепа към общността на ЛГБТИК.

Както е известно, футболистите на Бундестима направиха протестна акция преди мача с Япония, като символично закриха устите си с ръце.

"Сега футболът е важен, качеството му, а не цветът на лентите. Разбирам вълнението на отбора, но смятам, че футболистите трябва да са концентрирани предимно върху играта. Спортът е на първо място, останалото трябва да остане встрани", заяви Льов, цитиран от sport24.ru.

Дългогодишният треньор на Маншафта коментира и загубата от Япония с 1:2 в стартовия мач на тима на Мондиал 2022.

"Не всичко е толкова ясно. Хареса ми играта на отбора както през първото полувреме, така и през второто. Но липсваше основното - завършването на комбинациите. Невъзможно е да спечелиш, без да вкараш във вратата на противника. Освен това бих отбелязал как отборът действаше в отбрана. Много брак. Като цяло, Ханзи има върху какво да работи", бяха думите му. А ето коя чужда звезда критикува Германия заради акцията им срещу забраната. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички