Безмилостна Бразилия и претендент за гола на турнира отказаха Сърбия (ГАЛЕРИЯ)


Безмилостна Бразилия и претендент за гола на турнира отказаха Сърбия (ГАЛЕРИЯ)
Снимка: GettyImages

12543 0

Бразилия победи Сърбия с 2:0 в изключително любопитен и емоционален мач, с който двата отбора направиха дебюта си на Световното първенство в Катар. Балканците се опряха много на "кариоките", но не съумяха да издържат на класата им.

В герой за "селесао" се превърна Ричарлисон. Нападателят на Тотнъм откри резултата след добавка, а малко по-късно отказа "белите орли" с попадение, което спокойно може да бъде определено като претендент за гол на турнира.

СТРАХОТНА БРАЗИЛИЯ И ФЕНОМЕНАЛЕН РИЧАРЛИСОН ОТКАЗАХА СЪРБИЯ (ГАЛЕРИЯ)

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Двубоя двата отбора започнаха с изключително високо темпо. Те опитаха няколко скоростни атаки, които обаче не съумяха да завършат по най-добрия начин.

Феновете на двете страни изпълниха почти изцяло трибуните на стадион "Лусаил". Неподправените южноамерикански и балкански нрави допринесоха за изключителната атмосфера на съоръжението. 

"Кариоките" започнаха постепенно да настъпват в половината на опонента. Те опитаха на няколко пъти изстрели от различна дистанция, но без особен успех.

В 27-ата минута Тиаго Силва пусна страхотен дълъг пас, с който изведе Винисиус в наказателното поле. Играчът на Реал Мадрид обаче бе спрян от Ваня Милинкович-Савич, който се намеси брилянтно в краката му, а след това съумя и да изчисти.

В 41-ата минута Винисиус получи нов много добър пас, този път от Каземиро. Никола Миленкович беше пред нападателя, но в опита си да изчисти уцели главата си с топката. Това откри страхотен шанс пред крилото, което обаче прати коженото кълбо в аут от сериозна близост до вратата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Бразилците не свалиха темпото с началото на вторите 45 минути. На няколко пъти те се опитаха да пробият отбраната на Сърбия, която обаче остана все така солидна и непробиваема за Неймар и компания.

В 59-ата минута Алекс Сандро реши да поеме нещата в свои ръце, нанасяйки топовен изстрел посока противниковата врата. Шутът разтресе десния страничен стълб, но не успя да опъне мрежата, пазена от Ваня Милинкович-Савич.

ГОООЛ! Неймар направи страхотен рейд в пеналтерията на Сърбия, навързвайки 3-а противникови играчи. Той остави топката на Винисиус, който стреля, но намери Савич. На точното място обаче бе Ричарлисон, който направи добавка и даде преднина на "селесао".

Сърбия веднага опита ответен удар. В 70-ата минута "белите орли" създадоха голяма суматоха в наказателното поле на "кариоките". Те пробваха да отключат вратата им по няколко начини, но бяха неутрализирани.

ГОООЛ! Ричарлисон отново показа защо е сред титулярните 11 сред избраниците на Тите. Нападателят на Тотнъм овладя силно центриране отляво, вдигна топката и по прекрасен начин с ножичен удар я изпрати в мрежата на Сърбия. С това си попадение той даде сериозна заявка за гол на турнира.

В 80-ата минута мощният шут на Каземиро намери гредата за втори път в мача. Това обаче не спря устрема на Бразилия, която продължи да обстрелва вратата на Сърбия.

Със своите 19 гола Ричарлисон е топ реализатор за Бразилия, откакто нападателят на Тотнъм облече фланелката на "селесао" (септември 2018 г.).

СТРАХОТНА БРАЗИЛИЯ И ФЕНОМЕНАЛЕН РИЧАРЛИСОН ОТКАЗАХА СЪРБИЯ (ГАЛЕРИЯ)

Стартови състави:

Бразилия: 1. Алисон, 2. Данило, 3. Тиаго Силва, 4. Маркиньос, 6. Алекс Сандро, 5. Каземиро, 7. Лукас Пакета, 10. Неймар, 11. Рафиня, 9. Ричарлисон, 20. Винисиус

Сърбия: 23. Ваня Милинкович-Савич, 4. Никола Миленкович, 5. Милош Велкович, 2. Страхиня Павлович, 25. Филип Младенович, 14. Андрия Живкович, 16. Саша Лукич, 8. Неманя Гудел, 20. Сергей Милинкович-Савич, 10. Душан Тадич, 9. Александър Митрович

Преди мача:

Възпитаниците на Тите биват определяни като големите фаворити както в групата, така и в надпреварата. Специалистът обаче няма да може да разчита на нападателя на Манчестър Юнайтед - Антъни. 

Междувременно Сърбия ще спори с Швейцария до последно за втората позиция, а трите отбора бяха заедно и през 2018 г. Тогава "кръстоносците" се класираха за сметка на балканските възпитаници, които отстъпиха от другите два фаворита. Сега те ще опитат да си върнат на Бразилия, а за тази цел имат и страхотни звезди.

Латиноамериканската селекция обаче разполага с още по-мощен състав и ще се опита да накаже противника си още в самото начало. Двубоят преди четири години завърши при 2:0 за Бразилия, а през 2014 г. "селесао" се налага с 1:0 в контрола, която бива първата среща между двата тима.

За Сърбия под въпрос до последно остава единствено звездата от Острова - Александър Митрович.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички