На 23 години: Вижте какво са постигнали до тази възраст Лионел Меси и Килиан Мбапе


На 23 години: Вижте какво са постигнали до тази възраст Лионел Меси и Килиан Мбапе
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

3359 0

Звездните съотборници през последната година в ПСЖ - Лионел Меси и Килиан Мбапе, се изправят през утрешния ден в звезден сблъсък, който ще противопостави страхотните селекции на Аржентина и Франция по време на финала от Световното първенство по футбол в Катар.

Съпоставките между суперзвездите са много, но статистиката е красноречива за двамата до 23-годишната възраст, на която е французинът в момента.

Лионел Меси е сочен за един от най-легендарните футболисти на всички времена, но колкото и богата да е колекцията му от трофеи - още не е печелил световната титла, докато случаят с Мбапе е точно обратният.

Аржентинецът на 23 години вече е записал 269 двубоя, в които е вкарал 180 гола, асистирал е 82 пъти и е спечелил 11 основни отличия от надпреварите. 

В същото време Килиан Мбапе има 302 двубоя на същата възраст, отчел се е с 222 гола, 111 асистенции и разполага с 12 отличия. Той печели още през 2018 г. световната титла и бива наречен "младият шампион".

Сега той ще се бори за втори пореден трофей, докато Меси ще се опита да приключи международната си кариера именно със световната титла. 

Лео Меси обаче съумява до 23-тия си рожден ден да спечели по два пъти Шампионска лига и "Златната топка" - нещо, което липсва на Килиан Мбапе.

Eто как може да гледате финала между Аржентина - Франция НА ЖИВО по ТВ!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички