На последните три Световни първенства по футбол: само Меси е по-полезен от Иван Перишич


На последните три Световни първенства по футбол: само Меси е по-полезен от Иван Перишич
Снимка: Getty Images

1367 0

Хърватия си оспорва бронзовите медали от Световното първенство по футбол в Катар с Мароко, като европейците спечелиха първата част на "малкия финал" с 2:1.

Под светлината на прожекторите отново бе един от най-опитните хървати - Иван Перишич, който асистира за ефектния гол на младия бранител Йошко Гвардиол, открил резултата с глава.

Това бе петата асистенция на футболиста на Тотнъм по време на последните три световни първенства, а междувременно има и шест гола и по този начин е участвал пряко в 11 гола.

Перишич в Бразилия

Всичко започва през 2014 г., когато изиграва три двубоя за "шахматистите" - вкарва и асистира при успеха над Камерун, отбелязва и при поражението от Мексико. 

Турнето в Русия

Четири години по-късно той взима участие в 7 двубоя, но ефективността спада. Той се отчита с гол срещу Исландия в груповата фаза, попадение и асистенция срещу Англия на полуфиналите и попадение във финала. 

Борбата в Катар

Този път двубоите за балканците отново бяха седем с "малкия финал", а Перишич асистира на два пъти срещу Канада и вкара на Япония след 105 минути на терена. 

По този начин само Лионел Меси е по-ефективен по време на тези надпревари, след като е взел участие в 16 от попаденията на Аржентина.

Следете Хърватия - Мароко НА ЖИВО!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички