Меси използвал талисман за късмет, заемал го и на 4-ма свои съотборници на Световното (СНИМКИ)


Меси използвал талисман за късмет, заемал го и на 4-ма свои съотборници на Световното (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

1861 0

Безспорно Лионел Меси бе най-важният футболист на Аржентина не само по време на Световното първенство по футбол, но и във финалния двубой срещу Франция. Той успя да се разпише на два пъти и в последния мач, като накрая реализира и при изпълненията на дузпи, за да бъде определен новият световен първенец.

Оказва се, че Меси е бил с прословутата червена лентичка по време на финала. Става въпрос за талисман за късмет, който получава през 2018 година. Това се случва на тогавашното Световно първенство в Русия, като го получава от аржентинския журналист Рама Пантарото в смесената зона.

Това се случва, след като легендата на Барселона пропуска дузпа срещу Исландия. Лентичката е принадлежала на майката на репортера: "Майка ми те обича повече, отколкото обича мен. Нося червената ѝ лентичка за късмет. Ако я искаш, мога да ти я дам" - се обръща той към Меси.

Въпреки че Лео я приема, Панарето смята, че легендарният му сънародник ще я изхвърли. След последния мач в груповата фаза тогава - срещу Нигерия, Меси я показва на журналиста. "Мамо... Меси я носи" - споделя тогава Панарето на майка си.

След като Меси я беше дал и на Филипе Коутиньо, докато бразилецът се мъчеше с фланелката на Барселона, както и на Пауло Дибала, сега се смята, че Лаутаро Мартинес, Родриго де Пол, Анхел ди Мария и Емилиано Мартинес също са я носили в различни моменти от Мондиала.

И докато първите трима я носеха в моменти преди финала, то вратарят на южноамериканската страна бе забелязан с нея непосредствено след изпълненията на дузпи. Можете да видите снимки по-долу в материала.

Любопитното е, че преди титлата за Меси Роналдо отговори дали Световното решава дебата за най-добрия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички