Един Мбапе НЕ СТИГА! Как Лионел Меси и Аржентина грабнаха златото на Световно първенство 2022 (ВИДЕО)


Един Мбапе НЕ СТИГА! Как Лионел Меси и Аржентина грабнаха златото на Световно първенство 2022 (ВИДЕО)
Снимка: Istock/GettyImages/колаж - Sportlive.bg

39471 0

В неделя вечер беше поставен краят на Световно първенство 2022, и то какъв! В може би най-епичния финал, който някога сме гледали, Аржентина все пак надделя след дузпи срещу доскорошния световен първенец. А самият развой на срещата имаше ВСИЧКО! 

Първите 70 минути във финала изглеждаха като футболна лекция от страна на "гаучосите", но индивидуалната класа на Килиан Мбапе вкара мача в неочаквано русло, продължило 120 минути и след 6 гола всичко се реши след дузпи. Кой беше героят на Аржентина, как изобщо "гаучосите" изпуснаха аванса си, Меси ли е най-великият в историята и дали Мбапе ще го задмине след 10 години - това и още много гледайте в последното издание на "Точно попадение", посветено на Световното първенство (или продължете да четете). 

Аржентина е шампион на Световно първенство 2022 - как се случи? 

Това е първата титла на "гаучосите", спечелена без Диего Армандо Марадона, следователно и първа за Лионел Меси. Как се стигна до тук? 

Футболна лекция от Лео и Лео за 70 минути 

Скалони рискува с 4-3-3, но голямата изненада беше поставянето на Ди Мария като ляво крило. Това обърка дефанзивния план на Дешан и Франция нямаше никакъв контраплан за набезите на играча, който вкара гол и изработи дузпа за 2:0. 

Самият селекционер на Аржентина обаче "върна" Франция в мача, пускайки в игра краен бранител, вместо централен халф, който да помогне с разбиването на играта на Франция (повече по темата във видеото). 

 

Меси се бетонира като най-великия играч за всички времена 

Лионел Меси официално има перфектната кариера - той е спечелил всички възможни отличия и на отборно, и на индивидуално ниво, превръщайки се в единствения играч, спечелил "Златна топка" на Световно два пъти. 

Бетонира ли го това като най-великият футболист в историята, или все още има хора, които се съмняват в това - вижте във видеото: 

 

Килиан Мбапе - човекът отбор, който мечтае да измести Меси 

Едва на 23-годишна възраст Мбапе има почти всичко, за което един футболист може да мечтае. Неговата цел обаче е да бъде най-великият и го доказа във финала, реализирайки първия хеттрик от финала през 1966 година насам. Той беше единствената причина Франция да има шанс за титлата. 

Може ли обаче да влезе в разговора за "най-велик на всички времена" и трябва ли да напусне ПСЖ, за да го постигне - гледайте видеото: 

 

Кой имаше най-точните прогнози в "Точно попадение"

През цялото Световно първенство в "Точно попадение" имаше сегмент с "прогнозите на специалистите". Началото не беше успешно, като това накара дори водещият да се включи в битката. 

В крайна сметка, от 4-ма участници, трима завършиха с положителен баланс в прогнозите си. 

Кой обаче е шампионът и как обърна класирането в края, благодарение на точен резултат с коефициент от Sesame.bg, вижте във видеото: 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички