Мачът Мароко - Франция изправя 4-ма от двата състава срещу втората им родина


Мачът Мароко - Франция изправя 4-ма от двата състава срещу втората им родина
Снимка: Getty Images

3670 0

Франция е дом на много имигранти от целия свят и има голям контингент африканско население. Това прави втория полуфинал на Световното първенство по футбол между "петлите" и Мароко малко по-специален за няколко от играчите на "атласките лъвове".

Защо ли? Защото ще се изправят срещу своята втора родина. Това ще направи двубоя още по-труден за тях. Има и един играч от тима на Франция, който е роден в европейската страна, но е с марокански родители. Той също се изправя срещу втората си родина. Ето кои са тези играчи:

РОМЕН САЙС (Мароко)

Централният защитник е роден през 1990 г. във френския град Бург-дьо-Паж. Баща му е мароканец, а майка му - французойка. Футболистът се състезава за Мароко.

Сайс прекарва цялото си детство и младост във Франция. Запален фен е на Олимпик Марсилия. Когато обаче става професионалист, за него няма перспективи да играе за Франция, затова решава да играе за Мароко. Прави своя дебют за африканската страна през 2012 година.

СОФИАН БУФАЛ (Мароко)

Крилото на Мароко е роден през 1993 г. в Париж. Родителите му са от Мароко. Буфал има по-голям брат и сестра близначка, но родителите му се разделят и баща му се връща в Африка, докато майката остава с децата във Франция и заживява в Анже.

В местния тим крилото започва да играе футбол и постига успех в този спорт. Следват престои в Лил, Саутхемптън и Селта, а преди няколко години се завръща в родния Анже.

Буфал е имал малки шансове да играе за "петлите", затова решава да играе за Мароко, за който записа вече около 40 мача.

УАЛИД РЕГРАГИ (Мароко)

Треньорът на Мароко е роден в средата на 70-те години в Северна Франция. Той е трето дете в мароканско семейство. Всяко лято баща му го води в мароканския град Фридек, където остават по 2 месеца.

Реграги прекарва почти цялата си кариера във френски клубове, само в края ѝ се мести в Мароко. Там започва и треньорската си кариера. Отначало е помощник в националния отбор, после започва клубната си кариера. Работи в мароканския ФУС, с катарския Ал-Духайл и с Уидад от втората му родина. Преди няколко месеца беше назначен за селекционер на мъжкия тим на Мароко и вече пише история.

МАТЕО ГЕНДУЗИ (Франция)

Историята му е подобна на тази на Буфал. Роден е във Франция, от двама родители мароканци. Разликата е, че той намира реализация във френския тим.

Халфът учи в академията на ПСЖ в продължение на 9 години, но на 15 г. отива в Лориен, където дебютира в мъжкия футбол. След това бе продаден на Арсенал за около 50 милиона евро. След това обаче кариерата му тръгна малко надолу - игра за Херта (Берлин), преди да се завърне във Франция, където стана важен играч за Марсилия.

Още 20-годишен той за първи път бе повикан в националния отбор на Франция, но дебютира за него 2 години по-късно. На Мондиал 2022 той игра само срещу Тунис, когато Дидие Дешан пусна резервния си състав. Затова по-скоро той ще гледа мача между двете си родини от пейката.

Източник: isport.ua

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички