Ливърпул иска да вземе най-голямата сензация на Световното първенство по футбол


Ливърпул иска да вземе най-голямата сензация на Световното първенство по футбол
Снимка: Getty Images

57291 0

Ръководството на английския гранд Ливърпул ще направи всичко по силите си, за да привлече сензацията на Мондиал 2022 Софиан Амрабат. Опорният халф на Мароко е определян за един от най-добрите футболисти на Световното първенство и е един от фаворитите за наградата за "Играч на турнира".

Софиан Амрабат - трансферната цел на Ливърпул

Амрабат е футболист на Фиорентина, но успя да "заблести" на най-голямата сцена - Световното първенство по футбол, като е една от основните причини за това Мароко да достигне до полуфиналите и да е допуснал само един гол във вратата си, при това автогол, а не реализиран от противников отбор.

Амрабат "хванал окото" на Клоп още преди Световното

Юрген Клоп е харесал Амрабат още преди началото на Световното първенство, като германецът усилено търси полузащитник, с който да реши проблемите си в средата на терена. Клоп и Амрабат дори са имали среща, твърди Foot Mercato, но разговорите между клуба и агентите на играча ще бъдат подновени след края на Световното.

Каква е цената на Софиан Амрабат?

Амрабат е оценяван на около 40 милиона евро, като това е сумата, която "виолетовите" ще искат за него при интерес от страна на други клубове. Интерес към Амрабат има и от друг тим от Висшата лига - Тотнъм. Амрабат прави впечатление и с това, че няма почти никакви контузии. В кариерата си само веднъж е пропуснал повече от три последователни мача заради травма.

В сряда тимът на Мароко се изправя срещу Франция в спор за място на големия финал на Мондиал 2022, а Амрабат отново ще има ключова роля за солидното представяне на тима в отбрана. Следете всичко за Световното първенство по футбол 2022 в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички