Луис Енрике призова Испания да си научи урока след случилото се срещу Япония


Луис Енрике призова Испания да си научи урока след случилото се срещу Япония
Снимка: Getty Images

2228 0

Старши треньорът на Испания - Луис Енрике, заяви, че петте минути на пълна загуба на контрол са се оказали решаващи за шокиращото поражение на неговия отбор с 1:2 от Япония. Алваро Мората изведе "Ла Фурия" напред в резултата още в 11-ата минута, но две попадения на японците в началото на второто полувреме обърнаха мача с главата надолу.

"Това бяха пет минути на тотална липса на контрол, дори на паника", каза Луис Енрике на пресконференцията си след двубоя и допълни: "Те ни вкараха два гола и ако трябваше да вкарат още два - щяха да ни вкарат и тях, сигурен съм. Това е световно първенство и когато отбор като Япония няма какво да губи, решава да рискува всичко. Започнаха да прелитат покрай нас като самолети...".

"Със сигурност това не беше добра вечер. Ситуацията се нормализира, когато Япония се прибра в защита, но те вече бяха си свършили това, което им беше нужно. След това ние имахме няколко положения, но беше много трудно срещу десетима играчи в наказателното поле".

За финал Енрике добави, че случилото се срещу Япония трябва да послужи като урок за неговите футболисти: "Да, преминахме в следващата фаза, но тази вечер трябва да ни е за урок какво може да се случи. Ако срещу Мароко имаме късмета отново да поведем първи, със сигурност и те ще рискуват всичко. В тези моменти трявба да показваме повече стабилност, когато съперникът ни пресира. Япония заслужено спечели групата, защото победиха и Германия, и Испания. Ядосан съм от това, защото исках ние да сме лидери, пелечейки този мач", не скри селекционерът на Испания. 1/8-финалът срещу Мароко е на 6 декември (вторник) от 17:00 часа!

ВИЖТЕ ОЩЕ - Голът-фантом на Япония, с който "самураите" поведоха на Испания на Световното първенство по футбол! (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички