Ден 12 от Световното първенство в Катар - чудо, емоции и невероятна драма


Ден 12 от Световното първенство в Катар - чудо, емоции и невероятна драма
Снимка: GettyImages

2551 0

12-ият ден от Световното първенство в Катар беше и един от най-емоционалните до момента в турнира. Група "E" на Мондиала спокойно може да бъде смятана за най-интересната, интригуваща и емоционална, след като поднесе огромната изненада на форума.

Германия едва не загуби от Коста Рика. Маншафта обърна до 4:2, но отпадна от Световното след невероятния обрат на Япония за 2:1 над Испания, с който "самураите" завършиха първи в класирането. 

Белгия завърши приключението си с нулево равенство срещу Хърватия, а Мароко превзе върха срещу страхотен успех с 2:1 над Канада.

Канада - Мароко

Мароко успя да направи немислимото и завърши първи в група "F", в която бяха двама от основните фаворити - Хърватия и Белгия. Мароканците надвиха Канда в последния си сблъсък в групите с 2:1 след попадения на Хаким Зиеш и Юсуф Ен Несири. Единственото попадение за Канада също бе реализирано от мароканец - Найеф Агер, който при опит за изчистване прати топката в собствената си мрежа

*Най-интересното от срещата вижте ТУК, също така може да се насладите и на снимките от мача в нашата галерия.

Хърватия - Белгия

Макар и дългоочакваният сблъсък между Хърватия и Белгия да бе поредното нулево равенство на Мондиал 2022, това бе и един от най-интересните сблъсъци. Опасните атаки и към двете врати валяха една след друг и е трудно да се осъзнае как не падна нито един гол. Веднъж и гредата бе на помощ на "шахматистите", като трябва да се отбележи невероятната игра и на двамата вратари - Куртоа и Ливакович. 

Научете повече за това как на Световното по футбол Белгия отпадна от групата, а Хърватия остана втора (ГАЛЕРИЯ).

Коста Рика - Германия

Големият срам остана за Германия в последния кръг от Група "E" на Световното първенство в Катар. Бундестима едва не допусна страхотен резил, губейки от Коста Рика до 73-ата минута.

Маншафта все пак обърна резултата за 4:2, но въпреки това отпадна от Мондиала. Причина за това беше Япония, която стори немислимото, с пълен обрат за 2:1 над Испания, която не успя да направи услуга на Маншафта.

Ето как протече емоционалната среща между Германия и Коста Рика! Тук пък може да се насладите на ГАЛЕРИЯ от двубоя!

Япония - Испания

Япония изуми футболния свят, осъществявайки пълен обрат за 2:1 срещу класния тим на Испания. "Самураите" "избухнаха" през второто полувреме в рамките на само 3 минути и изместиха Германия от втората позиция, за да настанят там "червената фурия" и да класират на 1/8 финалите на Световното първенство в Катар като лидер в Група "E".

Вижте как "самураите" порязаха Испания и Германия, за да ликуват в края! Ето и ГАЛЕРИЯ от интригуващата среща!

Вижте пълната ТВ програма на Мондиал 2022

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички