Лионел Скалони преди финала на Мондиал 2022: Франция не е само Килиан Мбапе


Лионел Скалони преди финала на Мондиал 2022: Франция не е само Килиан Мбапе
Снимка: Getty Images

1373 0

Националният селекционер на Аржентина - Лионел Скалони, даде пресконференция преди финала на Световното първенство по футбол в Катар между "гаучосите" и отбора на Франция.

Мениджърът на "Ла Албиселесте" направи интересен коментар за Килиан Мбапе преди сблъсъка във финала. Той вярва, че френският нападател все още може да се подобри като играч, но сподели, че не само той играе за "петлите".

"Франция не е само Килиан Мбапе, в състава си имат много играчи, които са много опасни. Килиан е много млад и все още може да се подобрява като играч", каза Скалони пред медиите.

Мбапе спечели Мондиал 2018 на 19-годишна възраст. Той също така вкара на финала, за да стане първият тийнейджър след Пеле от 60 години, който се разписва в решаващия мач от световни финали.

Той може да се похвали и с поразителен рекорд на клубно ниво, регистрирайки 190 гола и 93 асистенции в 237 мача за ПСЖ. Сега 23-годишният футболист се смята, че има потенциала да се изравни с Лионел Меси и Кристиано Роналдо по отношение на тяхното величие в близкото бъдеще.

Скалони посочи, че той все още е млад и предвид развитието му през годините може да се подобрява още. Въпреки това, спечелването на второ световно първенство по футбол в неделя (18 декември) може вече да го постави сред най-големите в играта.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Дидие Дешан втрещи с изказване за французите и Лео Меси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички