Бербатов за финала на Мондиал 2022: Не е важно как ще го спечелиш, никой не помни втория


Бербатов за финала на Мондиал 2022: Не е важно как ще го спечелиш, никой не помни втория
Снимка: БГНЕС

1988 0

Най-отличаващият се български футболист през настоящия век - Димитър Бербатов, бе гост в "Седмицата" по Дарик радио, където сподели мнението си по най-интригуващите теми от света на футбола.

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз обаче бе запитан и за предстоящия финал на Световното първенство по футбол в Катар, до който достигнаха отборите на Аржентина и Франция.

Бившият нападател не се нае с прогнози за големия шампион на 22-рото издание на световните финали, но направи силен коментар за двата финалисти и за това, че след двубоя бе бъде помнен само шампиона.

"Драматично различен е мачът, защото е финал. Това е краят на света за някои и началото за други. Можеш да спечелиш уважението на всички, можеш и да го загубиш. Финалите винаги водят до голямо напрежение и очаквания. Ако направиш по-малко грешки, ще си по-успешен", започна Бербатов.

Ветеранът отличи и двамата най-добри от отборите, които могат да направят разликата във финала:

"Трябва да си хитър, да четеш играта. Интелигентните футболисти са най-успешните. Драматично е да си втори, никой не помни втория. Не е важно как ще спечелиш. Във финал резултатът е най-важен. В случая има едно име. Меси е интелигентен, хитър и има абсолютно всички качества, които аз харесвам. Ако трябва да посоча от другата страна, това е Килиан Мбапе. Такива индивиди трябва да се отглеждат внимателно".

Вижте всичко около финала Аржентина - Франция!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички