Ас на Франция и бивш съотборник на Лионел Меси: Той трудно може да бъде спрян


Ас на Франция и бивш съотборник на Лионел Меси: Той трудно може да бъде спрян
Снимка: Getty Images

9443 0

Нападателят на Франция - Усман Дембеле, ще се изправи срещу бившия си съотборник в Барселона и лидер на Аржентина - Лионел Меси, на финала на Световното първенство по футбол в Катар.

Дембеле призна, че Меси е много спокоен човек в съблекалнята. Крилото обаче добави, че е много трудно аржентинецът да бъде спрян, когато той е с топката на терена.

"Прекарах четири страхотни години в Барселона с него. Той е изключителен играч. Един от играчите, които ме накараха да обичам Барса, заедно с Иниеста. Донесе ми много. Трудно ще бъде спрян, целта ни е да му се противопоставим и ще направим всичко възможно той да докосне топката възможно най-малко пъти", каза Дембеле.

"Нашият френски отбор е на финала на Световното първенство. Ние се борим за нашия отбор, нашата страна. Всички играчи и всички у дома искат да спечелим световната купа. Би било добре за кариерата на Меси да спечели трофея, но ние също го искаме", добави още нападателят.

Дембеле и Меси си партнираха в атаката на Барса четири години. По думите на французина си личи огромното уважение, което той има към бившия си съотборник, но изглежда е готов на всичко да разбие мечтите му във финала на Мондиал 2022 в неделя (18 декември).

ВИЖТЕ ОЩЕ: Стана ясно как Дембеле лекува болните си съотборници в лагера на Франция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички