Лионел Меси става президент на Аржентина, ако спечели Световното първенство по футбол?


Лионел Меси става президент на Аржентина, ако спечели Световното първенство по футбол?
Снимка: Getty Images

2896 0

Легендарният футболист на Аржентина - Лионел Меси, продължава да прави фурор на Световното първенство по футбол в Катар. Той успя да изведе "гаучосите" до четвъртфиналната фаза на турнира, а обратно в страната си той бива спряган за бъдещ президент.

Бившият президент на Аржентина в периода 2015-2019 година - Маурисио Макри, заяви, че Меси може да се превърне в държавен глава, ако успее да донесе световната титла обратно в страната за пръв път от 1986 година насам.

"Всички бихме го избрали за президент, да. Най-важното е отборът да се забавлява, той е страхотен и това е заслуга на Скалони. Треньорският щаб е съставен от добре мислещи хора. Зрелището на световното първенство е за всички аржентинските фенове", каза Макри пред испанското издание "Marca".

"Винаги съм казвал, че Аржентина е сред петте или шестте най-добри нации, въпреки че има и други, които изглеждат по-солидни. Днес виждате Франция и Бразилия на малко по-високо, но трябва да преминете от най-ниското към най-високото и в допълнение, който и да спечели, винаги трябва да има подкрепа от късмета", каза бившият президент за шансовете на Аржентина.

През 1986 година, когато благодарение на Марадона Аржентина стига до световната титла, Дон Диего се превръща в Бог, като се създава религия, уповаваща се на неговия живот. Престои да стане ясно дали пък Меси ще се нареди до иконата на аржентинския футбол, но като президент.

Аржентина ще премери сили с Нидерландия на четвъртфинала на Мондиал 2022, а цените на билетите за мача достигнаха космически цифри.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички