Лео Меси се цели в трошенето на цели 4 рекорда в мача с Хърватия


Лео Меси се цели в трошенето на цели 4 рекорда в мача с Хърватия
Снимка: Getty Images

2742 0

Лионел Меси гледа към счупването на четири рекорда с Аржентина в предстоящия полуфинал срещу Хърватия на Мондиал 2022, който ще се играе на стадион „Лусаил“. 35-годишният офанзивен футболист блести за „гаучосите“ по време на шампионата, като е вкарал шест гола от деветте общо пет мача, а също така е подал и за други два.

Аржентина срази Нидерландия след дузпи, след като мачът свърши 2:2 в редовното време, за да се класират на полуфиналите. Така той вече е вкарвал и асистирал на три различни световни първенства, включително и през 2006-а година.

Ако Меси вкара гол или асистира срещу „ватрените“, той ще стане първият играч в историята на мондиалите, който го прави това в четири различни мача от 1966-а година насам. Преди да настигне Габриел Батистута в срещата с Нидерландия, като и двамата вкараха по 10 гола, то преди това той задмина Диего Марадона, който имаше осем гола и шест асистенции в 21 мача за „албиселесте“.

Осемте асистенции на дон Диего са най-много от аржентински играч, но Меси може да задмине световния шампион от 1986-а година в срещата с „ватрените“.

Асистенцията на Меси за гола на Молина срещу „лалетата“ пък го направи първият играч, който дава пет голови паса в елиминационна фаза на Мондиал, като задмина иконата на Бразилия – Пеле, който има четири.

Нападателят на ПСЖ също така се очаква да запише своя мач №25 на световни футболни финали и да изравни легендарния халф на Германия – Лотар Матеус, по този показател. Ако играе във финала или мача за третото място, то Меси ще задмине Матеус и при мачовете.

Меси има 170 мача за Аржентина, в които е вкарал 95 гола и е подал за други 54. А кой световен шампион възвелича Меси, разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички