Мондиал 2022: Аржентина и Хърватия образуват перфектната статистика - ясен ли е развоят?


Мондиал 2022: Аржентина и Хърватия образуват перфектната статистика - ясен ли е развоят?
Снимка: GettyImages

1502 0

Във вторник (13 декември) вечер ще знаем името на първия финалист на Световното първенство по футбол. Неговото име ще стане ясно след двубоя между актуалния носител на трофея от Копа Америка - Аржентина, както и сребърния медалист от Мондиал 2018 - Хърватия.

Любопитното е, че има един статистически аспект, по който двата тима се допълват напълно. Той е в полза на "гаучосите", но въпреки него "шахматистите" не са имали проблем с това да достигнат до полуфиналната фаза.

Оказва се, че селекцията на Златко Далич все още не е повела нито веднъж в резултата в мач от Световното. Балканците са допуснали попадения от Канада, Япония и Бразилия (в този случай - в продълженията), но първата среща бива спечелена с 4:1, а в другите два случая се стига до дузпи и успех за хърватите.

От другата страна пък Аржентина е повеждала във всеки свой мач, а освен това е вкарвала поне по две попадения в тези срещи (с изключение на първата). Единствената загуба е от Саудитска Арабия, когато бе допуснат шокиращ обрат. В последния двубой обаче бе изпуснат аванс от две попадения, заради което "гаучосите" трябваше да треперят и минават през дузпи.

Четете всички най-важни и интересни новини от Световното първенство по футбол в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички