Когато "класическа" Хърватия разпиля Аржентина и започна да вярва още по-силно (ВИДЕО)


Когато "класическа" Хърватия разпиля Аржентина и започна да вярва още по-силно (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

32185 0

В часовете преди старта на 1/2-финала на Мондиал 2022 между отборите на Аржентина и Хърватия се връщаме четири години назад във времето...

Датата е 21 юни 2018 г., а "сцената" - Световното първенство по футбол в Русия!

"Албиселесте" и "шахматистите" са заедно в Група "D". Предстои им да се изправят един срещу друг в среща от втория кръг на груповата фаза. В първия Лионел Меси и компания правят грешна стъпка - 1:1 с Исландия (Бълхата изпуска дузпа в 64-ата минута). Лука Модрич и компания пък стартират с 2:0 срещу Нигерия (Модрич вкарва дузпа в 71-ата минута).

 

Битката започва и след "сухо" първо полувреме, в което е отправен само 1 точен удар, а Меси изпуска почти 100-процентово положение, Аржентина и Хърватия излизат за вторите 45 минути на стадиона в Нижни Новгород...

В 53-ата вратарят на "гаучосите" в този мач - Вили Кабайеро, подценява една върната топка и факта, че Анте Ребич го пресира, опитва се да я копне над него, но вместо това му я "залага" по перфектен начин във въздуха, а нападателят само това и чака - с мощно воле открива резултата и дава аванс на своя тим - 1:0 за Хърватия!

В 64-ата минута Иван Ракитич се хвърля самопожертвователно в краката на Лео Меси, за да блокира добавката му от близко разстояние.

Десет преди края на редовното време идва моментът на Лука Модрич - капитанът финтира ефектно Николас Отаменди, за да си освободи място за шут от около 25 метра и с хирургическа точност праща топката в долния ляв ъгъл на Кабайеро - 2:0 за Хърватия!

Дълбоко в добавеното време хърватите организират контраатака, при която Аржентина капитулира тотално, а Иван Ракитич оформя крайното Хърватия 3:0 Аржентина!

Именно тази класическа победа накара момчетата на Златко Далич да си повярват още повече и впоследствие да стигнат чак до финала на Мондиал 2018. Той бе загубен от Франция с 2:4, но историята бе пренаписана, а както виждаме и сега, през 2022 година, Хърватия е една добре смазана машина, която знае как да печели своите битки!

 

Дали във вечерта на 13 декември (21:00 часа) "шамхатистите" отново ще изненадат неприятно "албиселесте" - предстои да разберем. Едно е сигурно - чака ни много, много любопитен сблъсък...!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички