Хърватия срещу Меси и историята на Световно първенство 2022: Аржентина никога не се е дънила на 1/2-финал


Хърватия срещу Меси и историята на Световно първенство 2022: Аржентина никога не се е дънила на 1/2-финал
Снимка: Getty Images

2739 0

Остават само четири мача до края на Световното първенство по футбол! Всеки един от тях обаче обещава да бъде интересен, като е ред на полуфиналната фаза да започне! Тя ще бъде проведена в два дни.

Първият финалист ще бъде определен чрез сблъсъка между финалиста от Мондиал 2018 Хърватия и актуалния победител в Копа Америка Аржентина. Който надделее в този сблъсък, ще спори за така мечтания трофей срещу някой измежду Франция и Мароко.

Формата на двата отбора

Аржентина се съвзе след поражението от Саудитска Арабия на старта на Световното, като оттогава няма поражение и неизменно вкарва поне по две попадения в своите срещи. Мексико, Полша и Австралия бяха победени, докато Нидерландия успя да се "съживи" в края и да докара развитието до продължения, а впоследствие и до дузпи, но въпреки това "гаучосите" продължиха напред.

Хърватите се оказват непобедими до момента и на това Световно. Въпреки това трябва да се отбележи, че цели четири от петте им мача са завършили при равенство (срещу Мароко, Белгия, Япония и Бразилия). Погледнато от друга гледна точка обаче - в елиминационната фаза на Мондиал 2022 "шахматистите" все още нямат победа, като продължиха на два пъти след дузпи. А Емилиано Мартинес показа, че не отстъпва на Доминик Ливакович при дузпите (както и аржентинците при изпълненията си спрямо тези на хърватите).

Отсъстващи играчи за Аржентина - Хърватия

Лионел Скалони няма да може да използва двама свои футболисти поради натрупани два жълти картона и наказание. Става въпрос за Маркус Акуня и Гонсало Монтиел. Златко Далич няма подобни проблеми. Както е известно, картоните се изчистват след четвъртфиналите - иначе казано, няма играч, който да е застрашен да пропусне финала при получен жълт картон в полуфинала.

Играчи на фокус Аржентина - Хърватия

Лионел Меси се радва на успешен турнир, като може да се похвали с четири попадения и две асистенции до момента. Той ще се надява да има нов шанс да спечели трофея, след като през 2014 година го загуби в продълженията срещу Германия.

Лука Модрич има само една асистенция на турнира до момента, но влиянието му сред "шахматистите" е неописуемо, а и той вече е бил ключов за свой тим срещу такъв на Меси, след като бе с основна роля за това Реал Мадрид да бие ПСЖ в елиминациите в Шампионска лига през миналия сезон.

Аржентина - Хърватия: статистика

Никога до момента не се е случвало Аржентина да достигне полуфинал на световно и впоследствие да не съумее да се класира за финала (4/4 в това отношение). "Гаучосите" имат самочувствието на тим, който е загубил само веднъж в последните 41 мача.

Хърватия се показа като много труден за побеждаване отбор в елиминациите на мондиали - тимът е спечелил пет от последните шест елиминационни срещи чрез продължения (в четири от случаите - и дузпи).

Селекцията на Хърватия все още не е отбелязала попадение първа в някоя от срещите на Световното първенство по футбол в Катар - ако има голове в срещата, то те първо са във вратата на "шахматистите".

Потенциални стартови състави за Аржентина - Хърватия:

Аржентина: Мартинес, Молина, Ромеро, Отаменди, Талияфико, Де Пол, Енцо Фернандес, Мак Алистър, Ди Мария, Меси, Алварес

Хърватия: Ливакович, Юранович, Ловрен, Гвардиол, Соса, Ковавич, Брозович, Модрич, Пашалич, Перишич, Крамарич

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички