Лекар разкри каква точно е била контузията на Карим Бензема и дали е могъл да играе за Франция


Лекар разкри каква точно е била контузията на Карим Бензема и дали е могъл да играе за Франция
Снимка: Getty Images

1614 0

Карим Бензема е могъл да играе за Франция на Световното първенство по футбол в Катар, съобщи испански лекар запознат с контузията на нападателя на Реал Мадрид пред Marca.

" На 19 ноември Карим получи мускулна травма в квадрицепса на лявото бедро, въпреки факта, че работният му крак е десен. Вярно е, че заключението може да се даде на базата на прегледа и ЯМР. Но въз основа на това, което може да се види на изображенията, той е имал разкъсване на фасцията (обвивка на съединителната тъкан), заобикаляща мускула, и подуване на мускула до него. С други думи, мускулните влакна не са увредени. Времето за възстановяване е приблизително 21 дни.

Така и стана - на 10 декември той вече тренира с Реал Мадрид , а на 14-и Франция играе полуфинал. Ден по-късно Карим играе приятелски мач срещу Леганес, докато Франция вече се готви за финала, но без него. Заключение: Бензема наистина може да играе на Световното първенство“, написа спортният лекар Педро Луис Рипол.

Карим Бензема се контузи преди началото на Мондиал 2022, в резултат на което беше изпратен от Катар и не можа да играе в турнира, а малко след това обяви и края на кариерата си за Франция

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички