От Нова година: Карим Бензема, Лука Модрич и още 5 звезди поставят Реал Мадрид в сложна ситуация


От Нова година: Карим Бензема, Лука Модрич и още 5 звезди поставят Реал Мадрид  в сложна ситуация
Снимка: Getty Images

3587 0

Реал Мадрид вдигна много летвата пред изминалия сезон, когато съумя да триумфира в Ла Лига, Шампионска лига и Суперкупата на Испания, а малко по-късно спечели и Суперкупата на Европа, която спада за настоящата кампания.

В състава на "белия балет" Карим Бензема, Тони Кроос и Лука Модрич бяха само част от звездите, които бяха в основата на големите успехи за клуба от испанската столица.

Ситуацията от Нова година

Оказва се, че именно тримата са сред футболистите, които са с изтичащи договори през лятото на 2023 г. и ще може да преговарят с други тимове от самото начало на новата година. 

По този начин те биха могли да си осигурят безплатен трансфер още преди евентуално напускане през лятото. Контрактите на Бензема, Кроос и Модрич са до 30-и юни, а същото важи за още четирима - Начо Фернандес, Себайос, Мариано и Асенсио.

Настроенията на "Сантяго Бернабеу"

Флорентино Перес и компания със сигурност ще се опитат да задържат най-опитните си футболисти, а междувременно подобно твърдение не е сигурно за Себайос, Асенсио и Диас, към които доверието до голяма степен се изчерпа.

Вторият в последно време бе спряган с редица клубове и не е изключено той да си осигури сделка в следващите месеци, която да удовлетвори всички страни.

Следващите "заподозрени" 

На "Сантяго Бернабеу" не се очертават изтичащи договори между летата на 2023-а и 2024-а година, но именно след по-малко от две години ще дойдат нови "главоболия" за "белия балет".

До 30-и юни 2024-а година са контрактите на петима - Азар, Васкес, Одриосола, Винисиус и Лунин.

Вижте дали Реал Мадрид може да привлече Алфонсо Дейвис!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички