Легендата на Германия и Байерн Мюнхен Филип Лам съсипа от критики ФИФА и Джани Инфантино


Легендата на Германия и Байерн Мюнхен Филип Лам съсипа от критики ФИФА и Джани Инфантино

3008 0

Легендарният бивш капитан на Германия и Байерн Мюнхен - Филип Лам, нападна словесно президента на ФИФА - Джани Инфантино, след поредното скандално решение, което асоциацията взе.

Въпреки недоволството на клубовете, ФИФА официално обяви, че от 2025-а година ще се провежда Световно клубно първенство, част от което ще бъдат цели 32 отбори. За сметка на това, в момента те са само 7.

Подобно решение би било в ущърб на футболистите, които и без това имат изключително натоварена програма, непозволяваща им много време за отдих.

"ФИФА загуби още повече доверие, благодарение на своя главен представител. Все повече се създава впечатлението, че Джани Инфантино не търси най-добрите решения в интерес на футбола и че просто му липсва почтеност", заяви бившият бранител пред "RedaktionsNetzwerk Deutschland" и допълни.

"Инфантино не създава впечатление, че иска да промени нещо по въпроса. Той се възползва от играта. Това е проблемът на ФИФА - институция, базирана в Европа, не във футбола. Единственият начин това да се промени е да се фокусираме върху разума и прозрачните действия за в бъдеще", допълни още той.

Ето какво плаши ФИФА относно Световното първенство през 2026-а година

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички