Инфантино за "лентите на раздора" OneLove: Извън терена всеки може да изразява мнението си


Инфантино за "лентите на раздора" OneLove: Извън терена всеки може да изразява мнението си
Снимка: Getty Images

940 0

Президентът на ФИФА Джани Инфантино даде пресконференция преди края на Световното първенство по футбол. Той отговори на редица важни въпроси и разкри какви са плановете за бъдещето.

Нямаше как обаче да не остане незасегната и една от най-чувствителните теми на настоящия Мондиал, а именно капитанските ленти. На въпроса защо ФИФА е забранила лентите OneLove Инфантино отговори:

Има различни култури, различни начини на възприемане на нещата. Като ФИФА трябва да се грижим за всички. Не дискриминираме никого по отношение на ценностите и чувствата“.

Президентът на ФИФА беше категоричен, че някой път всичко е въпрос на спазване на зададените разпоредби и разграничи играта от деликатните теми: „Става въпрос за спазване на разпоредбите. На игралното поле се играе футбол. И това е, което направихме... Когато става въпрос за терена, трябва да уважавате футбола, трябва да уважавате игралното поле ... регламентите са там, за да защитят 211-те футболни отбора (които попадат в рамките на ФИФА) и техните фенове, които искат да дойдат и да се насладят на футбола. Честно казано, вярвам, че защитаваме ценностите, защитаваме човешките права, защитаваме правата на всички във ФИФА, на Световното първенство“.

Инфантино сподели мнението, че футболът трябва да служи като средство, което да разсейва обикновения човек от ежедневието и всекидневните проблеми: „Също така вярвам, че тези фенове, които идват на стадиона и всички онези милиарди, които гледат Световното първенство по телевизията, имат свои собствени проблеми. Те просто искат да прекарат 90 минути, или 120 минути, или 120 минути с дузпи, без да се налага да мислят за нищо друго, освен просто да се насладят на момент на удоволствие, радост и емоция. Това е, което трябва да направим. Трябва да им дадем момент от живота, в който могат да забравят за проблемите си и да се насладят на футбола. Извън терена всеки може да изразява мнението си както иска, но нека дадем този момент на радост, за да могат хората да се насладят на играта.

Инфантино отговори и дали е доволен от приходите от Световното първенство в Катар.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички