Инфантино е щастлив от големите приходи и вече прави сметки за Мондиал 2026


Инфантино е щастлив от големите приходи и вече прави сметки за Мондиал 2026
Снимка: Getty Images

1231 0

Президентът на ФИФА - Джани Инфантино, даде пресконференция в навечерието на финала на Световното първенство по футбол в Катар. Футболният бос обърна внимание на предстоящия Мондиал 2026, който ще се проведе в три държави от Северна Америка - САЩ, Канада и Мексико.

Швейцарецът обсъди финансовата част на надпреварата и по какъв начин се очаква да се промени ситуацията след 4 години, тъй като участниците ще нараснат до 48.

"Ние сме оптимисти за силата на футбола. Относно това, което вярваме във въздействието на футбола или "сокърът", както се нарича къде ще играем на следващото Световно първенство... ние сме повече от оптимистично настроени, убедени сме, че въздействието на играта ще бъде огромно...

Надпреварата ще бъде огромна в Северна Америка ... от 32 на 48 отбора... Приходите ще се увеличат по отношение на излъчване, спонсорство и билети... Ще играем на огромни стадиони, които обикновено се използват за американски футбол...", припомни като за начало специалистът пред медиите в Катар.

"Убедени сме, че футболът ще процъфтява в Северна Америка... Ще започнем да работим незабавно за това Световно първенство. Наистина сме убедени в растежа.

Трябва да кажа, че след това Световно първенство и успеха на групите от четирима, и гледайки някои други състезания като Европейското първенство... Тук групите от четирима бяха абсолютно невероятни. Трябва да преразгледаме или да обсъдим отново формата – 16 групи по 3 или 12 групи по четири?

Това е нещо, което ще бъде на дневен ред на следващите заседания", отсече Инфантино относно широко коментирания формат на надпреварата след 4 години.

"50% увеличение на приходите е нещо, с което да се гордеем, след като стана факт. Вече може да се радваме, защото има какво да впишем "в книгите" като бюджет", завърши по темата швейцареца.

Вижте всичко ясно до този момент около Мондиал 2026!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички