Контузиите преди Световното сякаш нямат край: Флик и Германия ще трябва да попълват празнини в предни позиции


Контузиите преди Световното сякаш нямат край: Флик и Германия ще трябва да попълват празнини в предни позиции
Снимка: Getty Images

1812 0

Германският нападател Тимо Вернер ще пропусне Световното първенство в Катар заради контузия в глезена.

26-годишният играч беше заменен в 16-ата минута от срещата от Шампионска лига между РБ Лайпциг и Шахтьор Донецк . Германският отбор победи с 4:0, но състоянието на Вернер беше притеснително. Това доведе и до съмнения относно участието му на Световното първенство, тъй като надпреварата стартира след малко повече от две седмици.

От Лайпциг излязоха с официално становище относно контузията на германеца: "Тимо Вернер получи контузия в глезена снощи при победата над Шахтьор Донецк. Скенерите днес в Лайпциг показаха, че той за съжаление е скъсал синдесмозата на левия глезен и следователно ще отсъства до края на 2022 година"

Вернер се раздели с Челси през лятото, след като не успя да намери головата си форма във Висшата лига. В Лайпциг обаче нещата за него сякаш си дойдоха на мястото – нападателят отбеляза девет гола и регистрира четири асистенции в 16 мача.

Нападателят редовно получава повиквателна за националния отбор на Германия, откакто дебютира през 2017 година. Бившият играч на Щутгарт има изиграни 55 мача за страната си, в които е отбелязал 24 попадения. Футболистът взе участие както на Световното първенство през 2018 година, така и на Евро 2020.

Бивш съотборник на Вернер също е под въпрос за Световните финали в Катар - този път обаче главоболията са за Гарет Саутгейт.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички