Катар събира войска от цял свят, за да подсигури реда на Мондиал 2022


Катар събира войска от цял свят, за да подсигури реда на Мондиал 2022
Снимка: Иван Йочев

1177 0

Екипи от специални полицейски сили от цял ​​свят ще се спуснат на Световното първенство по футбол в Катар в опит да разбият футболните хулигани.

Катар изтегли допълнителна полиция от всяко кътче на света, за да помогне на спортното събитие, като малката страна от Персийския залив очаква безпрецедентен наплив от 1,2 милиона посетители.

Офицери от САЩ, Великобритания, Турция, Южна Корея , Франция , Италия и Пакистан ще съставляват мозайка от полицейски сили, събрани, за да пазят реда на едномесечната футболна феерия.

Допълнителните ченгета ще осигуряват сигурността на осемте стадиона в Доха и хотелите, където са отседнали 32-та национални футболни отбора като част от "Операция Световна купа Щит".

Някои от най-тежките полицейски звена, включително турското звено за специални операции, известно като Polis-Özel-Harekat, и френските ченгета за борба с безредиците, които охраняваха финала на Шампионска лига и засипаха със сълзотворен газ феновете на Ливърпул, ще засилят сигурността.

Екипът от ужасяващи турски ченгета се използва най-вече за борба с тероризма в родната им страна, но преди това е бил критикуван за нарушения на човешките права - особено срещу тези в кюрдските райони.

Президентът на ФИФА - Джани Инфантино също призова всички участници в Мондиал 2022 да се съсредоточат върху футбола и да се изолират от политически скандали, както и да се уважава всяка нация. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички