Юрген Клоп се ядоса на въпрос за Световното първенство и отсече: Мразя тази тема, на никого не му пука за нас


Юрген Клоп се ядоса на въпрос за Световното първенство и отсече: Мразя тази тема, на никого не му пука за нас
Снимка: Getty Images

1529 0

Старши треньорът на Ливърпул - Юрген Клоп, определи като 'лудост' факта, че Световното първенство в Катар ще започне само една седмица след преминаването на клубния футбол на пауза.

По време на пресконференция, немецът бе запитан за натиска, който усещат мениджъри и играчи в навечерието на Мондиал 2022 заради риска от контузии, а той определено не хареса този въпрос: "Мразя тази тема! Тези неща бяха толкова очевидни, но никой не спомена и дума за това, докато не останаха 3-4 седмици до старта на Световното. И сега изведнъж футболистите започват да се контузват и вие казвате "той няма да играе на Световното, уау"".

"Тази ситуация, при която играчи получават травми късно през сезона и след това изпускат голямо първенство, не е нова. След дълъг сезон такива неща се случват навсякъде по света. Но, сега, да започнеш Световно само една седмица след последния мач в клубния футбол - рискът е по-голям. Това е лудост", отсече Клоп, цитиран от "Goal" и констатира:

"На никого не му пука за нас и за това как се справяме с всичко това. Вие ми задавате въпроса, но какво се очаква от мен - да питам играчите преди всеки мач "играе ли ти се наистина?" Всички ние сме виновни, защото позволихме това да се случи на първо място. Ужасно е за играчите, които получават контузии и не могат да играят в Катар, но как можем да променим това?", запита риторично треньорът на мърсисайдци.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - На Юрген Клоп му писна, разкарва трима от Ливърпул през януари?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички