"Моля, нека се съсредоточим върху футбола!" - ФИФА изпрати писмо с призив до всички отбори на Световното първенство


"Моля, нека се съсредоточим върху футбола!" - ФИФА изпрати писмо с призив до всички отбори на Световното първенство
Снимка: Getty Images

2214 0

Президентът на ФИФА - Джани Инфантино, както и генералният секретар на федерацията - Фатима Самура, изпратиха писмо до всички участници на Световното първенство в Катар, в което призоваха политиката да не бъде намесвана във футбола по време на Мондиал 2022, който стартира на 20 ноември и ще продължи до 18 декември!

"Световното първенство в Катар наближава и вълнението относно най-голямото футболно събитие в света расте. Вие носите надеждите и мечтите на вашата родина и на нейния народ на раменете си", пише в началото на писмото на ФИФА, което бе разпространено от "Sky Sports".

"ФИФА би искала да ви увери, че в Катар е подготвено всичко, за да гарантираме, че всяка страна-участничка има най-добрия шанс за успех. Моля, нека сега се съсредоточим върху футбола! Знаем, че нашата игра не живее във вакуум, ние също така сме наясно, че има много предизвикателства по света и трудности от политически характер, но, моля, не позволявайте футболът да бъде въвличан във всяка съществуваща идеологическа или политическа битка!"

В следващите редове се уточнява, че ФИФА не се опитва да дава морални уроци и се подчертава, че "нито един народ, култура или нация не са "по-добри" от всички останали": "Във ФИФА се опитваме да уважаваме всички мнения, без да даваме морални уроци на останалия свят. Едно от най-великите неща в света е самото му разнообразие и, ако приобщаването означава нещо, то това е уважение към многообразието. Нито един народ, култура или нация не са "по-добри" от всички останали. Този принцип е крайъгълният камък на взаимното уважение и недискриминацията. Това също е една от основните ценности на футбола".

Писмото завършва по следния начин: "Така че, моля, нека всички запомним това и позволим на футболната игра да заеме централното място!".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Национална гордост, чест и, разбира се, пари... ФИФА разкри по колко ще приберат победителите от Мондиал 2022!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички