Карим Бензема обясни защо не играеше за Реал Мадрид в последно време и увери: Всичко е наред


Карим Бензема обясни защо не играеше за Реал Мадрид в последно време и увери: Всичко е наред
Снимка: Getty Images

1929 0

Нападателят на Реал Мадрид и Франция и актуален носител на "Златната топка" - Карим Бензема, даде интервю пред "L'Équipe" в навечерието на Мондиал 2022, на който "петлите" ще защитават трофея си от Световното първенство в Русия през 2018 година.

*Франция е в Група "D" в Катар и ще играе срещу Австралия (22.11.), Дания (26.11.) и Тунис (30.11.).

Настоящата физическа форма на Бензема предизвиква тревоги у французите, тъй като той прекара по-малко от 30 минути на терена за Реал Мадрид в последните седмици, но нападателят увери, че работи здраво във фитнеса и всичко е наред в момента:

"Добре съм. Изпитвах лека болка, но няма разкъсване или сериозна контузия. Можеше да играя повече за Реал, но не бях готов на 100 процента. Не ставаше въпрос за предприемане на рискове, а просто не бях на 100 процента. Работя сериозно във фитнеса, така че всичко е наред", каза Карим в коментар пред изданието и допълни:

"Имал съм доста по-трудни периоди. Имаше момент, в който не бях в националния отбор, но никога не се отказах. Зинедин Зидан ми казваше да продължа да се наслаждавам на футбола и че един ден ще спечеля "Златната топка". Това ме направи по-силен психически".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Ето кой ще замени Кристофър Нкунку в състава на Франция за Мондиал 2022!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички