Как това не е дузпа?! Канада побесня след неотсъдена дузпа срещу Белгия (СНИМКА)


Как това не е дузпа?! Канада побесня след неотсъдена дузпа срещу Белгия (СНИМКА)
Снимка: Getty Images

1248 0

След 36-годишно отсъствие Канада се завърна на Световното първенство по футбол, а началото бе наистина оптимистично. "Кленовите листа", които нямат отбелязан гол и победа на световни финали, показаха фантастичен футбол срещу бронзовия медалист от Мондиал 2018 Белгия.

Още в началните минути Канада упражни страшен натиск, с който в крайна сметка си спечели дузпа. Алфонсо Дейвис застана зад бялата точка, но Тибо Куртоа успя да спаси удара му. След това канадците се отчетоха с още няколко пропуска, които по-късно бяха наказани.

Мичи Батшуай донесе минималния успех на Белгия с гол в 44-ата минута, но само няколко минути по-рано Канада имаше претенции за втора дузпа в мача. До това се стигна след поредния успешен пробив в наказателното поле на "червените дяволи", когато Аксел Витсел явно изблъска в гръб Ричи Лариа.

Главният съдия обаче не видя основания за отсъждане на дузпа, а на такова мнение явно бяха и съдиите, отговарящи за ВАР, които не се намесиха. На повторенията обаче се вижда много явно изблъскване, което в много ситуации би се отсъдило като нарушение.

"Проклятието на Дрейк": Канада записа кошмарен антирекорд!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички