Ханзи Флик представи целите пред Германия на Световното първенство


Ханзи Флик представи целите пред Германия на Световното първенство
Снимка: Getty Images

984 0

Селекционерът на Германия Ханзи Флик, коментира целите пред "Бундестима" за предстоящото Световно първенство 2022 г. в Катар, което започва след броени часове. Специалистът подчерта, че програмата е много тежка за играчите, а желанието му е футболистите да играят вдъхновяващ футбол.

Световният шампион от 2014 г. попадна в група "Е", където са още шампионът от 2010 г. - Испания, Япония и Коста Рика. 

"В Катар искаме да играем вдъхновяващ футбол. Става дума за добър старт и преминаване на груповата фаза. След това ще вървим стъпка по стъпка", обясни специалистът пред Bild am Sonntag.

"Не мога да сравнявам работата в националния отбор и Байерн. Харесваше ми да работя в Байерн, отборът имаше изключителни личности. В началото хората не мислеха, че ще бъдем толкова успешни. Това беше импулс, който използвахме в наша полза. Надявам се да бъде така и на Световното първенство в Катар. Мога да си представя да тренирам клуб в бъдеще", надява се германецът, който в близкото минало бе начело на "баварците".

"Програмата беше много тежка за играчите. Щеше да е по-добре първенствата да бяха спрели седмица по-рано. Имахме два дни почивка след мача с Оман. Интензивната подготовка започва от събота.

Важно е да сме честни и открити с играчите, да общуваме с тях и да им казваме какво очакваме. През 2014 година имаше играчи като Роман Вайнденфелер, който не играха, но бяха важни за отбора“, добави селекционерът и припомни историята на бившия страж на Борусия Дортмунд.

Eто какво може да очакате от групата на Германия на Мондиал 2022!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички