Ханзи Флик категоричен, бъдещето му с Германия не е под въпрос: Оставам и при провал


Ханзи Флик категоричен, бъдещето му с Германия не е под въпрос: Оставам и при провал
Снимка: Getty Images

1544 0

Националният селекционер на Германия Ханзи Флик няма да подава оставка, дори ако отборът отпадне още в групите на Световното първенство.

Към момента Маншафтът е на дъното в група „Е“. Отборът претърпя загуба от Япония с 1:2, а след това направи равенство с Испания. Това прави Флик едва втория мениджър на Германия, който не успява да спечели първите си два мача на Световното първенство.

Незадоволителните резултати носят със себе си въпроси за бъдещето на наставника.

„Не знам какво ще се случи, но договорът ми е до 2024 година и очаквам с нетърпение Европейското първенство“, заяви категорично Ханзи Флик, като отхвърли вероятността за оттегляне от националния отбор.

Следващото изпитание на Бундестима е тази вечер, когато отборът трябва да победи Коста Рика. Това обаче е само едната част от уравнението. Германците ще трябва да стискат палци и за победа на Испания над Япония, за да успеят да излязат от групата.

Тактиката за предстоящата среща на Маншафта е само една: „Влизаме в мача с Коста Рика, опитвайки се да изясним нещата от самото начало, да упражним натиск - това са нашите намерения. Разбира се, знаем, че ще бъде трудно срещу отбор, който обикновено се защитава. Трябва да възприемем същия манталитет, който показахме срещу Испания“, заяви Флик.

„Движим се в правилната посока. Нещата се подобряват в тренировките и продължаваме да се учим“, добави той.

Относно предстоящата среща Флик беше категоричен: „Важно е да намерим решение. Сами сме си виновни, че сме в тази ситуация и сега трябва да направим каквото можем. Въпросът е да дадем 100 процента от себе си“.

Какви проблеми ще трябва да решават наставниците на Германия и Коста Рика - вижте тук.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички