Селекционерът на Коста Рика се закани на Германия: Може да поднесем историческа изненада


Селекционерът на Коста Рика се закани на Германия: Може да поднесем историческа изненада
Снимка: GettyImages

1760 0

Селекционерът на Коста Рика Луис Фернандо Суарес отсече, че тимът му може да хвърли бомбата срещу Германия. Двата тима се изправят един срещу друг утре от 21 часа в решителна среща от Група „Е“ на Световното първенство в Катар.

Отборът от Централна Америка е с 3 точки, след като победи Япония с 1:0. Бундестимът е с актив от само 1 пункт и се нуждае от задължителна победа, за да продължи към елиминациите. В първия си мач костариканците загубиха с катастрофалното 0:7 от Испания.

Преди осем години Коста Рика изненадващо стигна до четвъртфиналите на Световното първенство в Бразилия. Там тимът от отпадна след изпълнение на дузпи от Нидерландия. В групата на костариканския състав тогава бяха фаворитите Италия и Англия.

Минаха много години, а и много футболисти вече не играят. Спомените ни са много хубави. Може би това е в гените ни. Когато достигнем до финалите на Световно първенство, нещата стават много различни. Не говоря само за Мондиал 2014, но и за шампионата в Италия през 1990 година. Тогава отново никой не вярваше в Коста Рика“, обяви Луис Фернандо Суарес, цитиран от „Ройтерс“.

Никога не сме били фаворити и това е хубаво. Трябва да бъдем хладнокръвни и силни и да си пазим добре гърбовете. Ако Германия отпадне, това ще бъде изключително, а ние може да бъдем замесени. Нормално е да имаме уважение към германците, но и се учим от нашите грешки. Изключително много сме мотивирани. Може да станем свидетели на още един исторически момент“, каза още специалистът пред медиите. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Война на златни хлапаци: Гави и Мусиала се захапаха в мрежата със СНИМКИ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички