Кошмарни новини за контузията на Люка Ернандес - Франция загуби още един важен играч за Мондиал 2022


Кошмарни новини за контузията на Люка Ернандес - Франция загуби още един важен играч за Мондиал 2022
Снимка: Getty Images

2395 0

Отборът на Франция стартира защитата на трофея си от Мондиал 2018 с победа срещу Австралия с 4:1 във вторник вечер, но даде още една свидна жертва!

Това е защитникът Люка Ернандес, за когото Световното първенство вече приключи, според "L'Équipe". Френският вестник твърди, че контузията в коляното, заради която играчът бе заменен още в 13-ата минута на мача, е много тежка и това слага край на участието му в Катар...

"Като начало трябва да направи някои тестове, за да се установи точната диагноза. Но травмата изглежда достатъчно сериозна. Това е голямата черна точка от нашата победа тази вечер", бе коментарът на старши треньора на "петлите" - Дидие Дешан, след успеха срещу "кенгурата".

Първоначалните информации сочат, че бранителят е скъсал коленни кръстни връзки, което не само го вади от всички мачове на Мондиал 2022, но и ще го лиши от игрово време за Байерн Мюнхен за доста дълъг период, тъй като това е една от най-тежките контузии във футбола!

*Припомняме, че Франция е в Катар без четири звездни имена, които отпаднаха от групата на Дешан заради травми - Карим Бензема, Пол Погба, Н'голо Канте и Кристофър Нкунку.

Още новини за Световното първенство в Катар ще откриете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички