Гениален Лорис стана знак STOP за Меси към гарантирано величие и геройство (ВИДЕО)


Гениален Лорис стана знак STOP за Меси към гарантирано величие и геройство (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1524 0

Финалът на Световното първенство по футбол не завърши в редовното време! Актуалният шампион Франция и носителят на трофея от Копа Америка Аржентина завършиха при зрелищно равенство 2:2 и трябваше да влязат в продължения.

"Гаучосите" за пореден път на турнира поведоха в резултата, като дори съумяха да си осигурят преднина от две попадения на полувремето. Това се случи след попадения на Лионел Меси от дузпа и на Анхел ди Мария, но през втората част Килиан Мбапе също вкара от 11-метров наказателен удаи. Секунди след това пък изравни след красив изстрел от въздуха.

Така Мбапе поведе и при голмайсторската листа със седем попадения, като Меси остава втори с шест гола (двамата бяха с по пет преди старта на финала). Меси обаче бе близо до това да го изравни, а и спечели приза заради повечето си асистенции.

В последните минути от срещата той получи пространство за удар и не се поколеба, като отправи много мощен изстрел, който описа коварна траектория. Въпреки това Лорис спаси страната си и вкара мача в продължения със спасяване от висока класа. Вижте ситуацията във видеото по-долу в материала.

Със своите попадения пък Килиан Мбапе се превърна в най-специалния финалист в историята на световни първенства.

Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички